Lowly, SPOT17, Spot Festival, SPOT Royal
Foto: Lasse Lagoni

LOWLY – EN fin, men stille åbning af SPOT17

SPOT Festival 2017 er skudt i gang! LOWLY åbnede på SPOT Royal i går eftermiddag.

Man må sige at de sammen med Det Jyske Musikkonservatoriums kammerkor fik skabt en helt unik oplevelse.

Fremmødet til festivalens åbning var stor, solen stod højt på himlen og de første dåseøl kunne man allerede høre blive åbnet. SPOT Festival skulle åbnes, Gunnar Madsen som er chef for SPOT Festival holdte åbningstalen og kort efter gik LOWLY på scenen i selskab med Det Jyske Musikkonservatoriums kammerkor og forsøgte at spille festivalen igang.

Lowly, SPOT17, Spot Festival, SPOT Royal
Foto: Lasse Lagoni

Et magisk lydbillede

LOWLYs sangerinder prægede et gennemgående magisk lydbillede, musikerne spillede helt som de skulle, og Det Jyske Musikkonservatoriums kammerkor sang som engle, men alligevel var det som om det ikke spillede helt.

Det hele virkede en smule improviseret for kammerkoret og LOWLY som om de ikke havde fået spillet hele deres set sammen før og det var desværre rigtig ærgerligt. Det gjorde at musikken blev en lille smule utight.

På trods af den udfordring, vil jeg dog sige at de alligevel formåede at skabe noget fuldstændig magisk på scenen over åen i Århus. For når det spillede så gjorde det virkelig også; når kammerkoret var klar og LOWLY var med på det hele så var det som om man kunne drømme alle sine tanker og problemer væk i deres musik.

Hvor var energien?

Når man spiller på en scene ud over Århus Å og skal åbne en hel festival kræver det også en vis form for tilstedeværelse og åbenhed. Man skal ud og fange folk og få dem til rent faktisk at lytte, man skal markere sig som åbnings act.

Og det var en smule svært for LOWLY til deres åbningskoncert. De kæmpede meget med en flad energi i deres egen sceneoptræden. Sangerinderne arbejde meget for at skabe en form for stage performance, men hver gang det begyndte at fungere for dem faldt de tilbage i en flad form igen.

Kasper, Steffen og Thomas som er musikerne i LOWLY var fuldstændigt fordybede i deres egen musik. De glemte nærmest at der sad et stort publikum og lyttede ihærdigt på deres musik. Det var som om de nærmest ikke var til stede på scenen, men heldigvis var de fuldstændig fordybede i deres musik.

En fin, men stille åbning

Musikken spillede heldigvis langt hen ad vejen, og gennem koncerten fik man virkelig følt nogle tanker og drømt sig væk i det hele. LOWLY kan helt klart noget helt specielt, det er nok også derfor deres pladeselskab også huser musikere Father John Misty og Beach House.

I sidste ende var det en meget flot og fin åbning af SPOT Festival 2017. Forventningen og stemningen blandt publikum var gennemgående god, og man kunne mærke at mærke at mange havde glædet sig til årets første SPOT koncert.

Der er heldigvis mange koncerter endnu at nå i dag, på SPOTs anden dag. Eksempelvis spiller PALA kl. 16 på VoxHall og norske Línt spiller 17:30 også på VoxHall. Vi fra Poplish glæder os ihvertfald til resten af dagen.

Lowly, SPOT17, Spot Festival, SPOT Royal
Foto: Lasse Lagoni

Se Lasses galleri fra koncerten HER.