Karl William, Vega
Foto: Thomas Rasmussen

Karl William – Hæderlig og ustoppelig

Den århusianske skønhed, Karl William har torsdag aften sat prikken over i’et for dansk musik.

‘’Jeg har aldrig set noget lignende.’’

Med disse ord indleder den århusianske sanger, Karl William, sin koncert i Store Vega torsdag aften. På scenen står han iført cowboy bukser, en hvid jakke med hætte og karrygule kondisko, og med ham er et band bestående af fem mennesker. Aften starter med ‘Dunhammerthemusic’, og inden man ser sig omkring, er  ’Tale Om Noget’ i gang. Undervejs fjerner han hatten og åbner jakken. Det er tydeligt at se glædesrusen, der langsomt overtager Karl Williams krop.

Karl William arbejder i øjeblikket på nyt musik og har i den forbindelse udgivet en ny single med titlen ‘Forstenet’, som han også opfører i dagens anledning. Udover dette har han senest udgivet EP’en ‘Livet’ fra 2016, hvortil han synger sangen ‘Livet’, hvor han viser, at han ikke blot er en døgnflue i dansk musik, men han er kommet for at blive.

I takt med Karl William er i gang med at udvikle nyt musik, benytter han chancen for at spille noget af det nye i aften, og hvis man skal tolke reaktionerne fra publikum, så er det allerede et hit.

Enkelt, men smukt

Det første indtryk man får af Karl William, er at han blot vil stå med mikrofonen i hånden gennem hele koncerten. Man kan ikke forestille sig ham danse eller bevæge sig særlig meget, men i aften bliver der rystet hofter, og fødderne bliver trampet i scenegulvet, som var man til en dansekoncert.

Der er noget helt unikt i, at man blot kan stå på en scene med et band og synge som han gør, Og så ovenikøbet få publikum til at danse, det er imponerende. Som DSB beskriver en togtur: ‘’Der er noget smukt i at køre med tog’’, kan man ligeledes sige, at der er noget smukt i at opleve Karl William live. Det hele er så enkelt og smukt.

‘’Aldrig er vi blevet taget så godt imod, som I gør lige nu. Det er fucking fantastisk.’’ Han er i øjeblikket på efterårsturne, hvor han i alt har syv koncerter rundt omkring i Danmark. Koncerten i aften er den femte i rækken, og næste gang han spiller, er det i Roskilde.

Nyt og nydelse

Karl William udgiver et nyt album i september, og ud fra det som er blevet spillet i aften, så bliver albummet en succes. Karl William er noget af det mest talentfulde, der længe har været i Danmark.

Da et af de nye numre skal spilles, bliver scenelyset slukket, og han beder Store Vega om at lukke øjnene og nyde musikken. Lige efter kommer en af mest Karl Williams mest up-tempo sange til dato ‘Ekstra Glas’. Her er det som om, Karl William spolede tiden tilbage til midten af 1970’erne, hvor diskomusikken opstod, hvilket han blandede med moderne R&B og skabte sangen.

Efter 20 minutter med nyt musik hvor sange som ‘Willyboy’, ‘Lidt Ad Gangen’ og ‘En Milliard Sekunder’ er blevet præsenteret, spiller Karl William en klassiker ‘Blind Igen’, og Vega kan ikke få nok af den rødhårede århusianer. Han kan heller ikke få nok af Vega: ‘’På en skala fra 1 til 60, må det her være en 80’er,’’ råber han afslutningvis ud til publikum. Bandet kommer dog hurtig tilbage på scenen igen.

Prikken over i’et.

Da bandet har indfundet deres plads igen, viser Karl William for alvor, hvor kraftfuld hans stemme i virkeligheden er. Den nye sang ‘Faldet’ bliver aftens højdepunkt, og man sidder tilbage og ønsker, at han havde sunget så kraftfuldt tidligere i koncerten. Ved aftenens sidste nummer ‘Alt Er Fint’, beviser Karl William også, at han er meget tilfreds med aftenen. Han smiler og siger tusind tak for aftens fremmøde og forlader scenen i hopla. Karl William har netop sat prikken over i’et for dansk musik i fremtiden.

 

Karl William formåede at fyre godt og grundigt op for Store Vega torsdag aften. Man kan næsten beskrive det som en perfekt koncert, men han spillede nye sange i 30 minutter i træk. Det betød, at koncerten blev trukket i langdrag, og man næsten blev lidt træt. Udover dette spillede alt andet rigtig godt, og man kan roligt sige, at Karl William har en stor fremtid foran sig.

Karl William, Vega
Foto: Thomas Rasmussen

Se hele galleriet fra koncerten HER.