Katinka – Hele følelsesregistret rundt, og tilbage igen

Eksplosivt, fremadstormende, skørt og skævt. Det københavnske band Katinka er klar med debutalbum. 

Katinka er navnet på et band, og en kvinde som alle er ved at have fået på tungen. Den københavnske kvartet kom på banen i 2015 da de vandt karrierekanon, og har siden haft et heftigt år 2016 med EP og single udgivelser, og et utal af koncerter på blandt andet Roskilde Festival.

Katinka bruger det elektroniske og de helt klassiske rock tendenser til at skabe deres eget univers fyldt med poetiske finurligheder og udnytter i fuld grad tilfældighederne og det planlagte.

I dag udgiver gruppen sit længeventede debutalbum ”Vi Er Ikke Kønne Nok Til At Danse”, selvsamme er også titlen på den første sang på albummet som sætter tonen for de resterende 8 numre.

Digtende tekster og stærke følelser

Katinkas tidligere tekster har i stor grad båret præg af ulykkelig kærlighed og raserianfald over forskellige dele af tilværelsen. Titelnumret er ingen undtagelse og tager både ny og gamle lyttere med helt ind i et følelsesregister som er både nært og nøgent.

Katinka skriver eksplosionslignende tekst som råber op om tilværelsen og kærligheden, hun bruger samtidigt et sprog alle kan følge med i og skabe sine egne illusioner til. Det kan man mærke på numre som Pulverkaffe og Du tænker ikke.

Lykkelige Løgne er et lille fint indslag på pladen om et engangknald, spillet på ukulele. Her bevises det virkelig hvordan Katinka skriver og spiller for alle dem der vil lytte, og for dem som har brug for noget at spejle sig i.

Konsekvent og udfordrende? 

Musikkens univers er på pladen stærkt præget af Simon Ask Lagekarls eksperimenterende tunge guitar, og hans produktion af albummet forsøger også at trække musikkens underside frem fra teksternes finurlighed.

Men Simon Ask er også meget konsekvent i hans lydunivers, selvom man føler sig udfordret og udsat for nye tanker og idéer med hvert nummer fordi lyrikken spiller så meget, så er det svært ikke at føle at musikken måske ikke skaber det største virkemiddel på pladen.

Det virker dog også som den største tragedie på pladen, at det musikalske grundbillede ikke er så nyt igen, men derimod undersøger historierne lidt mere, og bygger videre på tidligere numre fra bandet.

Soundtracket til forårsforelskelsen

Pladen føles fuldkommen når man lytter til den i streg, den trækker rundt med dig med den tager dig også med, fuldstændig hengivent til dig. Man kan næsten få den følelse at pladen er skrevet til lige netop de sommerfugle som huserer i maven på en selv.

Katinka starter sin albumturné op i dag, i Rønne på Bornholm og fortsætter landet rundt det næste stykke tid. Og der er ingen tvivl om at hendes debutalbum nok skal fylde festivalscener og playlister sommeren over, og gerne meget længere.

Den er og var klar til udgivelse lige netop på en dag som i dag, hvor solen luner Danmark, men ikke bryder igennem det grå dække. For det er også ting som dem Katinka synger og spiller om.

 

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Marie-Louise Harder Pedersen
Marie-Louise Harder Pedersen
Lystskribent, glad for kaffe og citronmåne og danske indiekunstnere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her