Pede B, Pumpehuset, Gin & Cocio
Foto: Lasse Lagoni

1MC & 1DJ – Dynamisk dumspilningsduo

Pede B og DJ Noize er midt i afslutningen på deres low key efterårstour, 1MC & 1DJ, som bliver markeret med tre koncerter på Ideal Bar. Vi tog temperaturen på intimkoncerterne fredag aften.

De tidligere anmeldelser, vi har haft lavet af Pede B, har været med det store setup på festivaler og til releasekoncerter. Kor, band, gæster m.m. fylder scenerne op og er med til at skabe store oplevelser for de mange fremmødte. Men mit største Pede B-øjeblik foregik i det mest intime setup, jeg overhovedet kan tænke mig til.

Ideal Bar har været mange upcoming kunstneres sted at starte op. Her er der ikke så meget plads, men der er en scene, og der kommer mennesker, og der er mulighed for at drikke en øl efter koncerten og høre mere musik, når en DJ spiller op.

Men fredag var det altså to af klassens tunge drenge, der stillede sig op som de var, kun iført baggy tøj og bagkatalog, og så holdt de ellers legetime i halvanden time uden stop. En atypisk koncertoplevelse med godt og vel 150 mennesker til stede. Alle stod helt tæt på og havde næsten Pede og Noize i øjenhøjde, bortset fra den lille kant, der hævede scenen over publikummerne.

Konceptet for koncerten var klar: Noize vender plader, laver ballade på noget af det, vi kender, og viser de fremmødte, hvorfor han har vundet VM i DJ’ing. Pede spytter rim – både skrevne og ting, han finder på undervejs. Alt i alt lugter det af fjol og fedhed.

Blandt de fjollede ting var blandt andet freestyleprojektet Analog Rapper Tinder, hvor Pede freestylede om en date mellem pigen Fannie og fyren Tim, som begge var singler og stod blandt publikum, efter en kort samtale med dem. En lille genistreg i disse apptider, hvor swiping er det nye orange er det nye sort.

Blandt de fede ting var de mange rim, vi kender fra pladerne, som blev spyttet henover en masse old school R’n’B-beats fra 00’erne. Ligesom liveklassikeren ‘Indledningen’ blev præsenteret med danske rapklassikeres beat som underlæg – hvorefter publikum blev bedt om at gætte, hvilke numre der var tale om.

Blandt de mest fjollede ting var et kort DJ-set med Noize under temaet ‘UngeBådKim’. Et navn, Noize har fået som en del af en intern joke, og som de to herrer så valgte at køre helt ud over skrænten med et maritimt lille musikbreak, hvor klassiske Gitte Hænning, Stewart Stardust og Otto Brandenburg fik lov til at folde sig ud i sømandsviser – selvfølgelig akkompagnereret af manden, der siger “Det’ ham på den båååå’ der!”

Blandt de mest fede ting var den fantastiske sammensætning af ‘Mørket Falder På’ og gode, gamle P. Diddys ‘Bad Boys For Life’. Det passede sammen som gryderet og kartoffelmos på en kold oktoberaften.

Der blev fremvist mange flere skills fra de gode gamle Fight Night-dage på Ideal Bar, og det lugtede mere af hyggefest med vennerne end af en decideret koncert. Og det fungerede simpelthen så fedt.