Tinderbox, TB16, Magicbox
Foto: Lasse Lagoni

MagicBox – EDM-festen er for alvor kommet til Danmark, men…

… undskyld mit franske, nu skal folk for fanden i helvede lære at vise hensyn. EDM-musikken er kommet til Danmark, men kulturen er ikke kommet med. Den er kendt fra rockens verden, og som de sagtens kan finde ud af i andre lande.

Fredag aften spillede Yellow Claw en meget bombastisk koncert på MagicBox med masser af trap og hård lyd, hvilket betyder, jeg stadig i dag har ondt i skuldre og vinger af at kaste rundt med mine basarme i den times tid, settet varede.

Men jeg har også ondt i hovedet over, hvor respektløse og uforsigtige nogle af de øvrige publikummer var. Der var ingenlunde proppet til koncerten, hvilket betød god plads til at boltre sig med arme og ben uden at ramme nogen omkring sig, hvis blot man tænkte sig om.

Alligevel blev jeg flere gange smadret ind i af en eller anden. Jeg så endda en flok drenge og piger, der samlede sig i en rundkreds og smadrede rundt i alt og alle omkring sig. Desuden var der masser af mosh pits. Og forstå mig ret; selvfølgelig må du moshe alt det, du vil. Så længe du gør det sammen med andre, der er med på legen. Det er ligesom med slåskampe. Gør det med ligesindede.

Med Roskildes mislykkede forsøg på at skabe en elektronisk festival for et par år siden in mente, så er det fantastisk, at MagicBox var så velbesøgt og trak så store navne til. Og næste år håber jeg personligt på endnu flere navne fra den voksende elite. Spørgsmålet er, om man overhovedet kan nøjes med området omkring friluftsbadet til næste år, for allerede i år var der pladsproblemer under de store navne, ligesom indgangen blev midlertidigt lukket to gange.

I heavykulturen har moshing været et fast ritual i mange år. Og her kan man se til deres koncerter, at de har lært, at mosh pits ikke handler om at smadre ind i hinanden med tusinde kilometer i timen, koste hvad det koste vil. Jeg har oplevet samme problem på de sidste par års Roskilde-festival, når de unge – især drenge – har festet vildt og voldsomt foran et gigantanlæg i West. De har kun fokus på smadr, ikke på at passe på hinanden og sørge for, alle har det fedt og sjovt.

Og den tilgang oplevede jeg alt for mange gange under koncerterne på MagicBox. Hvis du vil moshe, så gå ind i midten til de andre, og lad være med at smadre ind i alt og alle, som står ude i siden og bare vil nyde musikken. For jo, i 99 % af tilfældene foregår moshing inde i midten.

Når det er sagt, så var MagicBox en kæmpe succes i år. Gode bookinger med både danske og internationale upcoming og etablerede navne, hvor de fleste var ret aktuelle med ny musik. Af de bedste oplevelser kan jeg helt klart anbefale Fedde Le Grand, Yellow Claw, Kris Kross Amsterdam, Sam Feldt og Alan Walker.

Næste år kunne det være så smukt, hvis bookerne turde flytte genregrænserne lidt og søge ud forbi den store mængde radiospillet house, som var på plakaten. Vi fik både lidt trap og lidt dubstep i år, og der findes masser af store navne i ydregenrene. En times trance kunne sagtens tænkes at passe ind en lørdag aften klokken 23.

Hvis MagicBox-projektet fortsætter sin gode stil og vokseværk, så kunne man håbe på en hel dansk EDM-festival om nogle år. Det drømmer jeg i hvert fald om. Og indtil da kommer jeg til at være fast mand nede ved siden af moshpitsene og basdropsene.

Savner du de største hits fra årets MagicBox? Find dem her:
Psst… og nej. Det er ikke en fejl med Wonderwall. De skøre DJs spillede den konstant.

Se alle Lasses fede billeder fra MagicBox her: