Tinderbox, TB16, Magicbox
Foto: Lasse Lagoni

MagicBox lørdag – Feddes frelse

Efter en solid fredag aften med masser af varme og fest blev lørdagens program på MagicBox ødelagt af regnvejret indtil Fedde Le Grand lukkede og slukkede.

Efter to dages helle, som Guderne må vide, hvordan kunne lade sig gøre, åbnede himlen sig over Tusindsårsskoven og lod Tinderbox-gæsterne mærke, hvad resten af Danmark har lidt under i dagevis.

Omtalte Tinderbox-tsunami ødelagde som sådan ikke selve festivalpladsen, MEN! Lige præcis området ved friluftsbadet, hvor MagicBox havde hjemme, var meget modtagelig for masserne. Derfor blev der kort tid efter regnens ankomst mudret og smattet i en sådan grad, det var decideret farligt at gå derned uden det rette fodtøj eller promille (som helst skulle være under 0,5, hvis man skulle vide sig sikker).

Før vejrskiftet nåede Alan Walker at spille for et proppet MagicBox. Især hitsene ‘Sing Me To Sleep’ og ‘Faded’ blev taget godt imod, og settet fortsatte i samme low key stil, hvilket var en god opvarmning inden Bladtkramer gik på.

Tinderbox, TB16, stemning, Magicbox
Foto: Lasse Lagoni

Desværre for den danske DJ forlod stort set det meste af pladsen ham for at komme op og se Jason Derulo, der gik på en halv time senere. Ti minutter inde i settet var stort set alle smuttet og dansegulvet foran scenen var tom. Alligevel kørte han sit house-musik ud til yderkanten og fik de resterende ravers til at feste i regnen.

Hedegaard kastede en ren hitparade af sig i regnen, selvfølgelig med ‘Happy Home’ og sit famøse remix af Dr. Dres ‘The Next Episode’ som lukkere og slukkere. På det her tidspunkt pissede det så voldsomt meget ned, at hele pladsen var så mudret, det mindede om gode, gamle Roskilde på en dårlig dag.

Derfor tyndede det også – igen – ud i folket, da trioen Av Av Av overtog scenen. Eloq åbnede op med at sige, der skulle holdes regnfest. Og nærmest mytologisk tog regnen til i samme sekund. På samme måde tog den også til, da musikken blev voldsommere. Med deres egne ord spillede de “det ægte techno” – som måske var en lille sviner til de andre navne på scenen? – og det var skam også væsentligt voldsommere end tidligere oplevet på scenen. Electroen var i højsædet.

Tinderbox, TB16, stemning, Magicbox
Foto: Lasse Lagoni

Lørdagen havde været godt flad, indtil tørvejret kom og hovednavnet, der skulle lukke og slukke scenen for i år, trådte ind foran pulten. For første gang hele weekenden gik alt op i en højere enhed. I nattens mulm og mørke lyste den blå/lilla scene op i perfekt symbiose med musikken. Fedde Le Grand sendte vibes fra forrige årti med musik fra dengang, EDM gik under navnet dancemusik og blev vist i aftentimerne fredag og lørdag aften på Clubbin’ på The Voice TV. Et lynvisit af Ida Corr samt en proppet, proppet plads med mennesker, der alle havde glemt, at de tidligere var som druknede mus, var med til at hive stjernekoncerten op fra ret godt til PISSEFUCKINGFEDT. Fedde Le Grand beviste, at MagicBox kan og har potentiale til at udvikle sig endnu mere, hvis EDM-bølgen fortsætter sit magttogt verden over. Hans evne til at bruge de midler, han havde til rådighed, beviste at dygtighed og erfaring ikke benægter sig. Den 38-årige hollænder har trods alt leveret hits til os i ti år.

For en kort stund glemte jeg denne her lørdag aften, at jeg stod i en skov i Odense. Nej, jeg drømte mig væk til store festivaler som Tomorrowland og Ultra Festival, hvor jeg normalt oplever lignende koncerter i verdensklasse på et kornet Youtube-stream. Denne gang var det bare lige foran mig i så full HD, mine øjne nu kan følge med.

Dagens optur: Isn’t it obvious? Put yo’ hands up for Fedde Le Grand!

Dagens nedtur: Den manglende lyst til regndans fra de fremmødte. Tog desværre toppen af hele dagen.

Tinderbox, TB16, Magicbox
Foto: Lasse Lagoni