Copenhell, Slipknot
Foto: Peter Troest

Copenhell ’16 – Anbefalinger, tips & tricks

Vi kender alle scenariet. Det er blevet tid til din yndlingsfestival og alle mulige obskure musikblogs er i gang med at fortælle dig, hvilke bands du virkelig burde høre på denne festival, og hvordan du kan bruge din tid på festivalen optimalt.

Det er spild af tid, for både jer og os, at komme med disse anbefalinger til en genrefestival som Copenhell. Vi forstår godt, at metal er blevet mere divers og der er forskel på elementerne, men det er gode navne, der kommer og spiller, og vores gæt er lige så godt som dit, hvis du har vist interesse for stilarterne og lavet fem minutters research.

Du har sikkert hørt om Black Sabbath, og vi kan formentlig ikke fortælle dig noget, som ikke er rippet fra forskellige fora, som du har læst længe før os. Megadeth er et kæmpenavn, og hvis du er til Dave Mustaines trashband, så er du formentlig bedøvende ligeglad med, hvad vores mening er om dem. Pointen er følgende: vi kan ikke overtale dig til at se noget, som du allerede har en holdning til. Derfor gider vi ikke bruge tiden på at anbefale dig noget som helst musik til metalfesten. Derimod er en god opvarmining vigtig og sætter tonen for resten af dagen på en eminent måde. Følg blot opskriften nedenfor og du vil straks få en mere voldsom og intens Copenhell:

1. Få fat i en bitter.

Jägeren er en fin substitut for Gammel Dansk, men der er en klassiker som slår dem alle, Fernet Branca. Indtaget af denne væske bør være enorm, særligt hvis den fortæres sammen med morgenmaden, der enten bør bestå af en skive franskbrød med smør og det bedste, som det uopfyldte køleskab kan byde på i festivalsdagene eller en daggammel cheeseburger fra din yndlingsfastfoodrestaurant.

2. Varm nakkemusklerne op med en solid omgang headbangen fra morgenstunden.

I årevis har forskellige personer anbefalet morgengymnastik, og her på Poplish er vi ikke modstandere af den slags. Motion skærper sanserne, men der er jo ingen chance for, at du vågner op med en solid omgang tømmermænd på bagkanten af en flaske whisky og/eller en 10-15 fadøl, og tænker at det må være hårdt at ryste hovedet mere, eller… Derfor skal det selvfølgelig foregå til musik, og det er absolut nødvendigt at du holder dig fra dagens program. Udfordr dine sanser med noget Hansi Hinterseer eller andet godt schlager-musik fra den tyske guldalder. Baggrunden skal findes i den form for renddyrket onskab, der er til stede i musikken og i den kunstige læderhud. Du troede Immortal var onde? Hør the Hoff synge nedenunder:

Netop Hasselhoff har også en tendens til at få dig i den rette aggressive stemning, som gør dig i stand til at hoppe rundt i en mosh pit og udvise den nødvendige mangel på hensyn til andre menesker.

3. Ifør dig passende battle dress.

Det er vigtigt at se moderigtig ud, og derfor må vi anbefale en påklædning, der egner sig til stemningen. Sort er igen blevet årets farve, og ligegyldigt hvordan du ellers ser ud, så bør du have sort på alle kropsdele. Der er også en stigende trend om denimveste med påsyede bandlogoer, men det kræver, at du har et familiemedlem som kan sy, og det er svært at se, hvordan et voksent menneske, i dagens Danmark, har fået den slags tid og overskud. Vær ikke bekymret, hvis du ser dig nødsaget til at bære tøj, der er lettere ødelagt, da boheme-looket er et fashion statement, der viser hvor antimode du er.

Obs. Koncert T-shirts er meget “in” lige nu og viser hvor mange penge, du har til at kaste efter meningsløse ting. Gerne med undergrundsmetal, som hverken du eller nogen andre har hørt, for at vise hvor mætal du er. Du går dog sjældent galt i byen med en Iron Maiden-trøje.

4. Gør “dine” anekdoter fra gamle dage klar.

Alle mennesker elsker andre folks gode koncertoplevelser, og du skal ikke skorte med at dele ud af, hvor fed en koncert, du så med Slayer i 2002. Det er den slags samtaler, som udmunder sig i bekendtskaber, som starter over pissoiret og udvikler sig til et anerkendende nik, når du forlader det. Gamle krigshistorier som disse er “bread and butter”-samtaler, en vigtig del af de korte møder med fremmede, hvor du virkelig kan skinne som et sandt metalhoved. Det får dig til at stå i et sandere og mere metal-agtigt lys, og der er mulighed for at andre mennesker anerkender, at du er en person (eller også er du bare en af de der pisseirriterende annmeldertyper fra en mere eller mindre ukendt musikblog). Der er adskillige hjemmesider, hvor du kan stjæle andres historier, hvis du ikke selv har nogle, og det er alligevel ligegyldigt, om det var dig, der så koncerten eller “Trveborn DeathBloodShadowmetal” fra Skive.
Husk også at blære dig med, at du sørgede for at købe billet før end første band var offentliggjort på plakaten. Så metal er du nemlig!

5. Hvis du ikke har hørt om dem før, så er de elendige!

Nye bands er pr. definition elendige. Hvis det ikke er mindst 30 år gammelt, så er der ingen chance for, at du bør kunne lide det. Derfor skal du ikke få set I’ll Be Damned, som har spillet to fantastiske koncerter vi har anmeldt (HER og HER), eller Helhorse, som lige har udgivet et fabelagtig godt album. Du kan også passende vinke farvel til Bersærk, som er med på vores Roskildeanbefaling. Selvom det er tre fantastiske danske navne, så har de ikke været med længe nok, og de mangler også spilletid på de største danske radiostationer. Selvom det er trist, så er det prisen for at være en ægte metaller. Vi bryder os ikke om metalbands, der ikke har mindst 35 år på bagen og sådan er det!

I denne artikel kan sarkasme og uærlighed forekomme i urimelige mængder, og vi er nødsaget til at fortælle jer, at det er et vanvittig godt program, som bør tilfredstille enhver fan af rock, metal eller bare musik.

Glæd jer til årets største danske metalfest, for det gør vi.
Vi ses i Biergarten \m/