AC/DC, Ceres Park
Foto: Sebastian Dammark

AC/DC – Old boys still rock!

Søndag den 12. juni blæste AC/DC Ceres Park igennem, dog var Brian Johnson fraværende og erstattet af Axl Rose. Mange frygtede denne blanding og tænkte, at andre såsom den australske forsanger af Airbourne, Joel O’Keeffe ville have været et bedre valg.

Efter at have stået ca. halvanden time i kø kom man endelig ind, og det store hav af mennesker ventede i spænding nede foran scenen og oppe på tribunerne, det var nærmest ikke til at skubbe sig rundt for alle de mange AC/DC-fans, der både var klædt ud eller iført AC/DC-T-shirts.

AC/DC
Foto: Nikolaj Steen Gangelhoff Kjeldsen

Der gik ikke lang tid gør AC/DC gik på og fyrede den af fra starten, og frygten for, at Axl Rose ikke kunne leve op til Brian Johnson, forsvandt straks! Det er ikke sikkert, at han var lige så god, hvis han havde siddet ned, som han gjorde i starten af touren, da han havde brækket benet; men her var han frisk, selvom han havde skinne på benet og lavede de samme fede moves som i sine unge dage.
Den let provokerede Axl kom også lidt frem, da der en enkelt gang blev smidt øl op på scenen, og han udbrød:”Don’t do something stupid.”

AC/DC leverede et sindssygt flot sceneshow med fede lyseffekter, skærme der selvfølgelig viste bandet og en gang imellem ild, klenodier og andre fede animationer. Angus Young lavede en fed guitar solo og stod på en platform, hvorefter den blev hejst op. Det var sindssygt, at se hvor godt koordineret lys, kanoner og skærme var med musikken.

Angus Young der efterhånden er oppe i årene endte selvfølgelig ud i en guitarsolo med en masse chicken walk, og hver gang publikum troede den gamle mand ikke kunne mere, fortsatte han og beviste, at han ikke er en helt normal ældre herre: han gav en solo på ca. 15 minutter, hvor han fes rundt på den store scene og endte endda med at lave ”The spasm” som han er kendt for.

Jeg havde virkelig frygtet, at denne aften ville være en fiasko, specielt efter jeg tjekkede op på Axl og hans sangstemme i nogle videoer fra 2015, men den frygt blev gjort til skamme, hvilket jeg var utroligt glad for. Aftenen endte med sangen For those about to rock og saluterede med hele 12 kanoner, der blev fyret af.

AC/DC, Ceres Park
Foto: Sebastian Dammark

Se alle Sebastians billeder fra koncerten HER

Følg Poplish på Facebook HER