Rosa Lux tilbage med første single i fem år

Det er nu fem år siden at Rosa Lux brød gennem lydmuren med nyklassikeren ‘Min Klub Først (feat. Alberte & Josefine Winding)’ fra debutalbummet Monsters.
Sangen røg direkte ind som nr. 1 på såvel single som airplaychart og Rosa Lux, der indtil da, havde huseret som feteret DJ i klubmiljøet, var pludseligt hvermandseje i TV og magasiner.

Overgangen fra at være undergrunds-dj, hvor det drejede sig om at spille de cooleste og hemmeligste b-sider og de nye påfund fra alverdens producere, til at være efterspurgt DJ til de store firmaers julefrokoster og sommerfester, hvor det omvendt drejede sig om at have fingeren på top ti charten, og spille det folk allerhelst ville høre og danse til, efterlod Rosa Lux splittet.
Samtidig gik hun personligt gennem en skilsmisse med store personlige omkostninger og måtte professionelt skrue ned på vågeblus, mens hun privat koncentrerede sig om at overleve.

Uden at være i stand til at skrive musik selv midt i sit kaos, måtte hun have gang i den musikalske gryde og prøvede derfor at søge tilbage til sine rødder med projektet “Les Grand Danois”, hvor hun kombinerede sin ungdoms og barndoms store hits, fra Anne Linnet, til TV2 med sin kærlighed, til den elektroniske musik, i en række remixes der med jævne mellemrum er udkommet over de seneste par år.

Men nu, fem år efter debuten, er Rosa Lux mor til en lille pige på 1 år sammen med sin kone, og en række nye sange ligger klar, hentet både fra bunden og fra rødderne.
Førstesinglen “Banging On You Door” udkom i går og er første udspil fra en kommende EP, der udgives i efteråret.

Hør mere til Rosa Lux HER
Følg Poplish på Facebook HER