Beck, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni

NorthSide Festival 2016 – Dem glæder vi os til at opleve

Om en uge åbner Ådalen op for sjette gang. Programmet i år er præget af fortidens hitmagere, kultnavne og nyt ungt kød. POPLISH tager dig i hånden og giver dig reportager, anmeldelser og interviews hele weekenden igennem, men inden du vender snuden mod Århus, så kommer her en anbefaling af de koncerter, som du under ingen omstændigheder må gå glip af.

Fredag

Når pladsen åbner fredag kl. 12:30 kan du passende gå en tur ned foran Blue Stage, hvor danske Alex Vargas går på kl. 14:15. Vargas har været på alles læber i 2016, og da han i april gav koncert i Vega, var vores skribent meget tilfreds. Fire stjerner blev det til. Så vi har ret store forventninger til den unge sangers koncert i Århus.

Alex Vargas, Store Vega
Foto: Martin Kleisberg

Når du har nydt lidt hårdtslående punk fra svenske Refused og et par afslappende beats fra danske Malk De Koijn, så synes vi, at du burde tage til The Temper Trap kl. 19:00 på Blue Stage.

Siden de aflyste deres koncert på NorthSide i 2012, har vi ventet og ventet på at opleve dem på NorthSide-plakaten igen. Hvis navnet ikke siger dig noget, så frygt ej. Deres musik har været med i en hel del reklamer og film. Ligesom du sikkert har danset med til deres “Sweet Disposition” fra 2009, der også lå som en del af soundtracket til filmen (500) Days Of Summer. Siden da har de udskiftet et bandmedlem og udgav singlen “Thick as Thieves” i februar. En sang, som vi er sikre på, kommer til at blive spillet i Århus.

Uanset hvad, så kan du finde os på første række til den australske gruppes koncert.

Når solen er gået ned og temperaturen er til at klare, så skal (!) du tage forbi Green Stage, for kl. 23:15 går Iggy Pop på scenen. Selvom Iggy Pop snart runder 70 leveår, så optræder han stadig i bar overkrop – både på pressebilleder og på scenen. Fordi han har balls. Det nyeste album har høstet formidable anmeldelser, og det samme gjorde hans koncert d. 5/5 i Falconer Salen. Mr. Pop behøver ingen introduktion, og vi glæder os helt absurd meget til at opleve, hvordan en ægte rocklegende vil guide os gennem de sidste fem (!) årtiers musik.

Hvis du er en af dem, der skal ud og have et par øl inden du tager hjem, så vil du fortryde, hvis du ikke besøgte enten Den Sorte Skole på P6 Beat Stage eller The Chemical Brothers på Blue Stage. De spiller nemlig samtidig: Fredag kl. 01:00 som de sidste kunstnere på festivalens første dag. Begge duoer er eksperimenterende og leger med en del elektroniske lyde. Vi har endnu ikke besluttet os for, hvilken koncert vi skal se, men uanset hvad, så glæder vi os til at opleve en koncert i verdensklasse.

Lørdag

Når du vågner lørdag formiddag og skal op i gear igen, så kan du tage forbi Green Stage til Yelawolf, der serverer kvalitetshiphop kl. 15:15. Eller du kan vente lidt og nyde Jamie Lawsonns forførende stemme kl. 16:30 på P6 Beat Scenen, hvis du ikke er til dansk powerpop fra The Minds Of 99, der spiller samtidig på Blue Stage. Personligt glæder vi os til at stå og danse med til det smittende beat i “Ma Cherie Bon Bon”, som det danske band udgav sidste efterår.

The MInds of 99, VEGA
Foto: Daniel Nielsen

Lørdag aften kl. 21:45 spiller The Vaccines på P6 Beat Stage, og det er nok en af de koncerter, jeg glæder mig allermest til på festivalen i år. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har stået i en teenagebrandert i Jomfru Ane Gade og skrålet med på “If You Wanna”. Jeg forventer derfor at opleve samme stemning i Ådalen på lørdag. Der er garanteret hits på hits, fællessang og forhåbentligt et fantastisk sceneshowet.

Inden du tager hjem og sover efter festivalens anden dag, så må du virkelig heller ikke gå glip af Beach House og Jamie XX. De er hinandens kontraster. Hvor Beach House er drømmende og mystisk, er Jamie XX hårdtslående elektronica.

Beach House spiller lørdag kl. 23:15 på Green Stage, hvor Jamie XX starter festen lørdag kl. 01:00 på Blue Stage.

Søndag

Hvis tømmermændene er lidt hårde mod dig søndag, så sæt dig ned foran Green Stage og lad dig forføre af Damien Rice kl. 14:05, ligesom jeg blev, da jeg første gang hørte “Cannonball” og “The Blower’s Daughter”. Jeg regner med at sætte mig ned med en reparationsbajer i hånden og drømme mig væk i de fantastiske fortællinger, som Rice altid fremfører.

Når Rice er færdige med at tage vores sind på eventyr, starter Jake Bugg. Med sine 22 år, må han være af de yngste musikere, der spiller på festivalen i år. Alligevel har han fuldstændig vundet mit hjerte med hans sang “Songs About Love”, der er blevet spillet flittigt på P6 Beat gennem foråret. Han er talentfuld og står bundærlig på scenen med sin guitar. Når han åbner munden, så tror vi på hans ord. Så når du vågner søndag og er en anelse slidt efter gårsdagens fest til Jamie XX, så tag din festivalflirt under armen og nyd en af de sidste lunkne fadøl på Northside i år, til tonerne af skønne skønne Jake Bugg.

Disclosure, Roskilde Festival 2015, RF15, Orange Scene
Foto: Lasse Lagoni

Iggy Pop og The Vaccines er to navne, som jeg glæder mig ualmindelig meget til at høre næste weekend. Men jeg var virkelig ekstatisk, da jeg læste, at det nye britiske band Blossoms skulle spille. Jeg må gå imod flertallet og indrømme, at de er min personlige favorit på plakaten i år. Koncerten på Northside er deres første (men forhåbentligt ikke sidste) koncert på dansk jord. Musikken er uptempo, lyrikken er gådefuld og dragende, og bandets look taler for sig selv. De fem unge mænd fra Manchester bragede igennem i starten af 2016 med nummeret “Charlemagne”, som lige nu er mit mest afspillede nummer på Spotify. Deres anden single “At Most A Kiss” har samme letfordøjelige melodi over sig. De har charme, selvtillid og lækkert hår – og kors, hvor jeg glæder mig til at opleve dem på P6 Beat Stage søndag kl. 17:30.

Block Party har haft stor succes siden de udgav deres første single “She’s Hearing Voices” i 2004. Deres dansevenlige indielyd kommer uden tvivl til at blive en fest hos de trætte festivalgæster. Jeg håber på at høre deres fællessangsvenlige hits, mens de gerne må smide et par sange fra deres femte plade “Hymns” på setlisten. Det foregår på Green Stage søndag kl. 18:30.

Et af 80’ernes helt store navne, Duran Duran, er genopstået og kommer til at holde en fest på NorthSide Festival i år, når de går på scenen med deres letgenkendelige beats. Deres lyd er blevet moderniseret, men trækker stadig paralleller til deres debut i 1981, dog uden at blive kitsch. Her 35 år efter deres debut, håber jeg, at de stadig kan starte en episk fest på Green Stage søndag kl. 20:50.

Som prikken over i’et lukker og slukker amerikanske Beck festivalen for i år. Koncerten er sat til at starte søndag kl. 22:30 på Blue Stage, så der er ingen undskyldning for ikke at dukke op. Du kan stadig nå at have en fest og møde op til din hverdag mandag morgen. Det ville jo være en anelse blasfemisk at forlade Ådalen uden at skråle med på “Loser” i skumringens lys, ikke? Hos POPLISH ser vi frem til en formidabel afslutning fra den karismatiske herre.

NorthSide Festival har endnu engang formået at booke et fremragende program. Der er noget for enhver smag. Punk, elektronica, indie, drømmende pop og hårdtslående hiphop. Festivalen er desværre udsolgt, men vi lover at give dig en bid og dele ud af stemingen fra NorthSide Festival – og selvom du måtte sidde derhjemme i sofaen, så lover vi, at du ikke kommer til at gå glip af de mest mindeværdige øjeblikke fra Ådalen.

Tinderbox, Tinderbox 2015, Stemning
Foto: Lasse Lagoni

Husk at like Poplish på Facebook HER