Rebekka Thornbechs nye album er på trapperne

Wanderlust betyder rejselyst. Og lige præcis rejselyst og udlængsel har altid flammet i den smukke danske sangerinde og sangskriver Rebekka Thornbech. Hendes nye album, der udkommer den 3. juni, bærer da også titlen ”Wanderlust” og er bl.a. resultatet af et længere ophold i countrymusikkens hovedstad Nashville. Og så er det samtidig også en cadeau til hendes forbillede og morfar, som var cowboy i de svenske skove.

Navnet Rebekka Thornbech ringer sandsynligvis en klokke hos mange danskere. Den unge sangerinde udgav i marts 2014 debuten ”So Be It”, der lå nummer 7 på den officielle danske albumhitliste. Ligeledes i 2014 deltog hun i dansk Melodi Grand Prix med sangen ‘Your Lies’, hvor hun fik en flot 2. plads.

Nordisk country anno 2016

Rebekka Thornbech har sine musikalske rødderne solidt plantet i country, americana og bluegrass, der på smukkeste vis blandes med hendes nordiske ophav og gør ”Wanderlust” til en slags nordisk country anno 2016.

”Når man vokser op i Norden, er man vant til, at solen pibler i stedet for at bage ned og kombineret med det blå-grønlige lys, vi har i Danmark, gør at klangene i mine numre bliver mere mørke, dog uden at blive dystre”, fortæller sangerinden om stilen og stemningen på de ti sange, der udgør hendes aktuelle album.

Rebekka Thornbech er vokset i en musikalsk familie, der altid har spillet og sunget. Som fem-årig begyndte de første toner at strømme ud af den lille pige, og da Rebekka var 14, lærte hun sig selv at spille guitar, hurtigt efterfulgt af sangskrivningen som en naturlig forlængelse af guitarspillet.

På alle numrene på ”Wanderlust”, flankeres Rebekka af sine yngre søstre, Hannah og Emma, på kor. Søstrene står for stærke vokalharmonier, der smyger sig naturligt og nærmest unisont om Rebekkas frontvokal. I familien Thornbech var særligt gospel og rootsmusik nærmest lige så fast inventar som aftensmad. Og med en inspirationskilde i en morfar, der i årevis sejlede på verdenshavene og endte som cowboy i de svenske skove, er eventyrlyst, udlængsel og mod indgroet i Rebekkas DNA.

”Min morfar var mange vilde ting. Han var sømand, kaptajn i handelsflåden, landmand i den svenske ødemark, fisker i den svenske skærgård og så var han cowboy. Han døde kort før, jeg tog på inspirationsrejse til Nashville. Nummeret ”Sail Away” er skrevet til ham”, fortæller Rebekka kærligt om sin inspirationskilde nummer ét og sit friheds- og frimodsforbillede.

”Jeg sad alene på mit lille værelse i Nashville, mens hele min familie var samlet i den svenske skærgård for at sprede min morfars aske ud over det hav, han elskede så højt. Jeg ville enormt gerne have været en del af det, men da det ikke var muligt, skrev jeg en sang til ham i stedet.”

Noget i Nashville og noget i Norden

Det var kombinationen af at have fået såvel musikken som eventyrlysten ind med modermælken, der for alvor resulterede i, at Rebekka i efteråret 2014 satte sig på flyet og tog hul på en to måneders lang tur til Nashville. Her skulle hun finde og hente inspiration til nye sange og hun skulle også suge til sig fra countryscenen på nært hold. Inspirationsturen og den dannelsesrejse, det skulle vise sig også at blive for sangerinden, er der kommet ti iørefaldende og meget personlige sange ud af. En fællesnævner for de fleste af albummets numre er, at de på den ene eller anden måde er udsprunget af opholdet i Nashville.
Et af de numre, der blev undfanget i Nashville, er ”Be My North”, der handler om kontrasten mellem stor udlængsel og eventyrlyst på den ene side og et ønske om et fikspunkt i livet på den anden.
”Sangen handler overordnet om at finde et sted at føle sig hjemme. Det er den indre konflikt mellem altid at drages mod det uopdagede, lysten til at se, hvad der gemmer sig bag næste bakketop og frygten for stilstand, i kontrast til ønsket om et Nord, der kan guide en hjem igen”, forklarer Rebekka.

”Det var en stor oplevelse at tage af sted til ukendt land helt alene og noget, jeg virkelig havde brug for. Det kan ikke siges kort, hvad den oplevelse gjorde, men jeg udviklede mig både personligt og som sangskriver”.

Ud med tabuer, ind med modet

På albummets førstesingle, ”We Got Time”, tager Rebekka Thornbech skarpt og modigt livtag med angst og depression. ”De fleste har enten selv eller via nær familie og venner har haft dette inde på livet. Jeg føler dog, at der er stor berøringsangst omkring disse emner og at det nærmest er et tabu. Det fik jeg lyst til at gøre op med, derfor skrev jeg denne tekst”.

På ”Wanderlust” lader Rebekka Thornbech også en håndfuld sange tage afsæt i kærligheden og forelskelsen og hvad de størrelser gør vi ved os.

Rebekka Thornbech har på ”Wanderlust” samarbejdet med producer og sangskriver Kristian Martinsen og står selv for alt i forbindelse med udgivelsen af albummet.

Følg Rebekka på Facebook HER.

Rebekka Thornbech