Nelly, Godset
Foto: Lasse Lagoni

Nelly – It’s getting pis’lunkent in herre

Som erfaren rapper med 18 år i branchen burde man have tracks nok til en times koncert. Alligevel havde Nelly mere travlt med at belemre Godset i Kolding med Rihanna, DJ Khaled og Lil’ Jon end at spille sit eget musik.

Han burde allerede have spillet i december måned, hvor Koldings spillested Godset kunne melde udsolgt, men Nelly valgte at aflyse sin daværende turné grundet frygt for terror. Det gik desværre ud over fremmødet fredag aften, da han endelig dukkede op for at give en times koncert.

Efter lokal opvarmning gik Nellys DJ på scenen og varmede igen publikum op med snippets af nyere hip-hop numre fra den amerikanske topliste. Ikke et eneste nummer fra hovedpersonen selv. Til gengæld eksploderede publikum i et jubelbrøl, da den lave herre gjorde sin entré på scenen sammen med sine to hypemen.

“Fuck fame and money,” rappede den 41-årige fyr fra Austin… iført pelshætte og solbriller, guldkæder i flertal og Gucci-bælte, mens han havde de vildeste nykker over, at de 3-400 fremmødte ikke kunne synge med på et relativt ikke særligt kendt nummer.

Nykkefesten var dog (heldigvis) kortvarig, og da pelsen røg, var det som om Nelly kom ned på jorden og bare ville feste sammen med de fremmødte. Der var masser af plads til sjov og ballade, som da flere fans’ telefoner gik på runde på scenen og skabte de vildeste videoer til Facebook og Instagram.

Nelly, Godset
Foto: Lasse Lagoni

Niveauet var højest under de store hits som “Ride Wit Me” og “Grillz”, hvor gutterne på scenen kunne få folket med. Flowet fejlede ikke noget hos Nelly og co., og det stod klart at den tidligere-plaster-på-kinden-bærende R’n’B-stjerne havde øvet sig på nye moves, siden han sidst var aktuel på de danske egne i 2006. Der blev dabbet, der blev danset Hot Nigga, der blev lavet whip/nae nae, og der blev kælet for forreste rækkes linser.

Selvom man i den grad skal anerkende en musiker, der har energi og overskud til at have det sjovt med publikum, så virkede det også som en måde at slikke røv på de fremmødte, efter han bailede i vinter.

Nelly har i løbet af sin 18-årige karriere – et tal, han gjorde opmærksom på tusinde gange undervejs i showet – leveret 47 singler. Alligevel valgte han at bruge den relativt korte spilletid, han havde, på at synge og danse rundt til “Turn Down For What”, “Hot Nigga”, “Work” og “All I Do Is Win”. Lidt flabet, når man tidligere på aftenen var utilfreds med publikums manglende kendskab til ens tekster. Det ville måske hjælpe, hvis man spillede dem – og gerne helt til ende, måske.

Kort før uret rundede de 60 minutter åbnede Nelly og drengene godteposen for alvor med fællessang i salen med monsterhittet “Dilemma”, den gamle duet med Kelly Rowland. Herefter blev aftenen sluttet af med “Just A Dream”, som er det største trækplasterhit, vi har fået fra ham, efter han røg af Danmarks hitlister i takt med, at R’n’B døde i slut-00’erne.

“Hot In Herre” blev en realitet, lokalets temperatur taget i betragtning. Men det blev aldrig rigtigt ægte varmt og svedigt at opleve. Især ikke til 300 kroner pr. billet. Det er godt nok en vild timepris for at smide en håndfuld hits og derudover feste til kollegaernes soundtracks. Jeg ville føle mig snydt.

Se de fede billeder fra koncerten HER

Nelly, Godset
Foto: Lasse Lagoni