Nelly, Store Vega
Foto: Bo Källberg

Nelly – Splittet i to

Når man er en amerikansk rapper, er en 45 minutters forsinkelse næsten ingenting. Men 45 minutter lod Nelly vente på sig mandag aften i Store Vega. Men det gjorde ingen forskel på udfaldet. Eller gjorde det?

Mandag er for mange den værste dag af alle i ugens forløb, og at den amerikanske rapper Nelly gæstede Vega, gjorde den ikke bedre, men heller ikke dårligere. Da klokken slog 20:45 trådte Nellys helt egen Derrty Entertaintment DJ ind på scenen mens tonerne til “E. I” varmede Vega op, inden hovedperonen kom til syne.

Iført hvide sneackers, grå jeans, en grå hættetrøje og solbriller prædikede Nelly efterfølgende om ham selv. Han prøvede at nå ud til alle, som har støttet ham siden dag et i form af sangen “Country Grammar (Hot…)”, og det fald i overraskende god jord.

Hvis nogle skulle tro, koncerten med Nelly gik stille for sig, tog de fejl. På 15 minutter formåede Nelly at spille brudstrykker fra mere end syv sange. Om der var fart over feltet, da “Ride With Me” blev spillet, er måske for meget sagt, men farten gjorde, at Vega på femten minutter føltes som en sauna. Når lyden så ovenikøbet lyder som en hoppeborg fyldt med småbørn, så var det en utrolig dårlig kombination.

Nelly, Store Vega
Foto: Bo Källberg

Vega i dilemma

Men farten kom for alvor ved sangen “Porsche”. Ironisk nok. Her lyste både Nelly og de tre venner, han har taget med sig på scenen, op som småbørn i en slikbutik. Her kunne deres smil og nærmest seksuelle lyst ses helt tilbage på bagerste række. Det gjorde det måske heller ikke bedre, at “The Fix” blev spillet samtidig, og at der stod unge, smukke piger forrest.

Den tidligere Destiny’s Child-sangerinde Kelly Rowland var ikke tilstede mandag aften, men da “Dilemma” blev spillet, sang alle kvinder, der havde bevæget sig ind til aftenens koncert, som DRs pigekor. Om det lød godt undlades i dette sammenhæng. Men sunget, det blev der.

At tro en amerikansk rapper og hans med-rappere havde tænkt over deres trin på scenen, var nærmest ønsketænkning. Men den ønsketænkning blev til virkelighed, da de havde koreograferet deres trin til “Get Like Me”. Det var ret stilet og overskudsagtigt, selvom det kun varede i få sekunder. På plakaten til sin tourné har Nelly briller og et jakkesæt på. Og netop den stil savnes, da “100k” og “Grills” blev spillet. Men et tøjskifte er måske for meget at forlange af en amerikansk rapper.

Lidt for meget af det gode

En koncert uden covers er jo ikke en koncert i 2017, og Nellys koncert var ingen undtagelse. Med DJ Khaleds “All I Do Is Win” og Bruno Mars’ “That What I Like” blev Vega introduceret til ordet ‘ustruktureret’. Det kom nemlig ud af det blå og skabte en nærmest akavet stemning.

Lidt reklame var vel også på sin plads. Nelly var ifølge sine egne ord snart ude med en EP, og i aftes skulle Vega lytte til noget af det nye musik. Blandt andet en sang med titlen “Give It To Me”, som mere eller mindre lyder som alt andet Nelly-musik, men samtidig stadig var fængende.

For første gang var lyden faktisk god, og så ødelagde DJ’en bag ved pulten det ved at skrue ned for musikken for at bemærke, at publikum altså ikke sang med på den helt nye sang. En sang, folk dog var vilde med, var da “The Way I Are” fra Timbaland og Nellys egen “Flap Your Wings” blev mashet sammen.

Nelly, Store Vega
Foto: Bo Källberg

Var koncerten bare en drøm?

Efter en time på scenen begyndte Nelly at spille sine trumfkort. Det første kort var “Hot In Herre”, som de 1600 mennesker tog varmt imod. Men før det sidste trumfkort blev spillet, blev der også tid til lidt mere egoistisk prædiken.

Det sidste triumfkort, “Just A Dream”, fik alle mennesker op at stå. Det var som om, alle kiggede mod scenen og blev mindet om det gamle 2010, mens sangens tre minutter og 58 sekunder blev fremført. Og før man fik set sig om, og et gavmildt “tak” kom mumlende ud af højtalerne, forlod de fire mennesker hurtig scenen, og væk var de.

Nelly spillede mandag aften en koncert, som på en måde var rigtig god, og på en anden måde var rigtig dårlig. Det gode var det festlige. Alle, som i aftes havde købt en billet til den nette sum af 350 kroner, havde en fest. Om det var den otte-årige dreng, der sad foran mig, eller den bedstemor, der tog med ham, var fuldstændig underordnet. Det dårlige var det faktum, at det var en koncert.

Og jo vist, en koncert og fest kan godt hænge sammen, men så kræver det også bare noget personlighed og lidt mere show. Nelly havde godt nok taget en fladskærm med sig på scenen, hvor bider af videoer, han i sin karriere har lavet, blev fremvist, men der var ikke nok show, før det var godt.

Vi havde her hos POPLISH en næsten identisk oplevelse, da Nelly sidste forår spillede på Godset i Kolding. Det er åbenbart bare hans stil at være middelmådig.

Så på den ene side var det en rigtig dårlig koncert – men samtidig en rigtig god fest. Så kære Nelly. Jeg er splittet i to.

Nelly, Store Vega
Foto: Bo Källberg

Der er ingen koncert uden en fotograf, og i aftes hev jeg Bo Källberg med mig. Du kan se hans billeder fra koncerten lige HER.