Det alternative musikvalg

Der findes et hav af musikgenrer, man kan svømme rundt i. Der er pop, rock, r&b, soul, trap, hiphop, jazz… og så er der: alternative! Men hvad indebærer denne alternative musikstil? Og findes der overhovedet musik, der er værd at lægge øre til under denne tvetydige genre? Svaret er: ja!

Alternative-genren er en bred genre inden for musik. Der findes alternative-pop såvel som indie-rock eller R&B. Hovedtrækket ved denne genre er dog, at den gælder for al ikke-mainstream musik. Med andre ord er alternativ musik alt det, du ikke umiddelbart hører i radioen eller den musik den almene dansker ikke normalvis lytter til. Samtidig gør det sig gældende, at alternative-genren simpelthen kan dække over alle genrer, hvis artisten ikke tager udgangspunkt i én specifik musikgenre. Og det er netop disse hovedtræk, som gør alternative-genren værd at holde øje med – og ikke mindst spidse ører efter.

Selvom alternative-genren ikke burde gælde for det mainstream, er det dog svært at komme udenom alternative-musik på radioens playlister her i landet. Den alternative musik er simpelthen for god til at lade sig ligge ubemærket hen på en Spotify-playliste. Derfor får du her et lille udpluk af nogle af de alternative kunstnere, som er værd at lytte efter.

Kiiara

Kiiara er for nogen et ikke helt ukendt navn, da hun i november sidste år blev Ugens Uundgåelige på P3, hvor hendes debutsingle Gold blev spillet til den helt store guldmedalje. Hypen er dog ikke til at tage fejl af, for det 20-årige talent formår at blande genrer som R&B, dance og indie-electronica til et højere niveau. Kiiara må derfor siges at være lidt af en alternative-star. Hvis man var fan af hendes Gold-udgivelse, kan man nemt finde lige så stærke bud på et lytterhit på hendes netop udkommende EP; Low Kii Savage, hvor især nummeret Intention er et lyt værd. Her spiller Kiiaras karakteristiske vokal endnu engang den bærende rolle, mens hele den elektroniske produktion omkring kun opretholder den velkendte Kiiara-lyd, som vi kender fra debutsinglen Gold.

Lyt til Gold og alle de andre fra Kiiara her:

Alternative Aquilo

Det er dog ikke kun soloartister, som formår at lave alternativ musikkunst. Britiske Aquilo er et andet godt bud på en alternativ lyd, selvom her er tale om en duo. BBCs Radio 1 har tidligere haft fat i den dygtige duo og deres You There, der med deres blanding af indie og alternative lyd tryllebinder sit publikum fra første gennemspilningen. Man skal dog ikke snyde sig selv for et lyt til singlen Never Seen You Get So Low eller deres seneste bud på et lytterhit: Silhouette. Aquilos fløjlsbløde vokal på Silhouette tydeliggør hver en smerte, der ikke måtte fremstå tydeligt nok i lyrik som: We’ve become echoes, but echoes that fade away/ We fall into the dark as we dive under the wave. Selvom det meste er hjerte-smerte musik og lyrik, er duoen bestemt et lyt værd, hvis man alligevel mangler lidt til at indramme stemningen på en grå regnvåd forårsdag.

Lækker lyd fra LANY

Alle gode gange tre. LANY er et tremandsband, bestående af de tre gutter Paul Klein, Jake Goss og Les Priest fra Los Angeles, som har skabt deres egen unikke lyd, hvilket bl.a. er skyld i deres over 10 millioner afspilninger af deres sang ILYSB på Spotify. Anbefalingen falder dog på sangen Walk Away som er at finde på samme EP som ILYSB, nemlig bandets Make Out-ep fra sidste år. Den alternative-elektroniske lyd på bl.a. Walk Away blandet med LANYs karakteristiske vokal, får hurtigt lytteren til at måtte overgive sig til dagdrømmene som står i kø, når dette chill-beat begynder.

LANY er heldigvis heller ikke længere et helt ubeskrevet blad, da bandet har været support for artister så som: X Ambassadors, Troye Sivan og Halsey på deres tournéer. Så hvis du mangler musik til en chill-søndag hjemme i stuen, kunne LANY være et godt bud på søndagssoundtracket.

 

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Mathias Agger Kongsgaard
Mathias Agger Kongsgaard
24-årig gut, der synes musik passer sammen med hverdagen, som jordbær passer sammen med fløde. Det gør bare lige livet lidt bedre!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her