Eclectic Moniker, SCC, Spot16, Spot Festival
Foto: Helle Arensbak

The Eclectic Moniker – Tropisk eftermiddagskoncert

Der var store forventninger til de fem herrer fra The Eclectic Moniker, da de fredag eftermiddag skulle give koncert til de glade festivalgængere. Koncertens tidspunkt tonede festen en smule ned, men der blev stadig danset med til den sprøde indie-pop.

Publikum lister sig forsigtig ind i den store sal og stiller sig klar til nok en af eftermiddagens første koncerter. Der er langt mellem publikum, og den kæmpestore sal er langt fra fyldt ud. Vi er alle lidt regnvåde på grund af det danske april-vejr og hungrer efter solskinsrytmer, afro-pop og calypso-rock. Og det fik vi så, da klokken slog 16.

The Eclectic Moniker fik med det samme sat gang i hofterne hos de fleste af os. Men der kom først for alvor gang i de store smil da den velkendte ”The Wonder” flød ud i salen. Herfra var sættet ikke præget af flere af deres største hits, og de undlod dermed både ”Easter Island” og ”Norway” til fordel for en række mindre kendte sange. Men er det ikke også det SPOT Festival handler om? At spille nyt og lovende musik. Forsanger Frederik Vedersø var ligeledes med til at frembringe de store smil hos publikum, både hos mænd og kvinder. Der blev udsendt tonsvis af karisma og kærlighed fra det store skæg og glitterøreringen i venstre øre. Frederik Vedersø var i den grad med til charmere sig igennem koncerten. Især da en af bandets medlemmer udførte en lettere akavet solo-serenade med autotune på vokalen.

The Eclectic Moniker gjorde alt hvad der stod i deres magt for at hive en eftermiddagskoncert op på aftenniveau, men havde trods charme, glitter og en stærk musikalsk præstation, svært ved at komme helt i mål.

Se Helle Arensbaks galleri fra koncerten HER

Eclectic Moniker, SCC, Spot16, Spot Festival
Foto: Helle Arensbak