Liss, Voxhall, Spot16, Spot Festival
Foto: Helle Arensbak

Liss – En manddomsprøve i musikalske genistreger

Liss formåede at leve op til deres store hype, da de bestod manddomsprøven på VoxHall i aftes.

Fredag aften til årets SPOT Festival. Publikum sitrer af høje forventninger til den efterhånden ret så hypede århusianske soul-kvartet. Hvad kan de purunge drenge trylle frem med kun tre singler i baghånden? Drengene kan indtil videre både prale med anbefalinger fra Pharrell Williams, en international pladekontrakt og nu også en helt fænomenal optræden på VoxHall i aftes. Men berømmelsen er ikke stået dem til hovedet, og det vil den nok næppe foreløbig, hvis man skal tolke på den ydmyge fremtoning fra aftenens koncert. De er trods alt stadig bare tre unge, jyske fyre, som krænger sjælen ud gennem elektronisk soul-musik. Og de gør det forrygende. Koncerten bestod i høj grad af sange fra deres kommende debutalbum, og selvom man ikke kendte sangene i forvejen, blev man hurtig dus med dem.

Der var undervejs i koncerten rig mulighed for at lade sig fascinere af forsanger Søren Holm, og hans karakteristiske nasale vokal. Med kasketten omvendt på hovedet og den lettere generte fremtoning leverede han en forrygende optræden og fokus faldt kun på ham. Den omtalte ydmyghed kom også i stor stil til udtryk, da ”tusind tak” var det eneste forsangeren kunne få frem over læberne. Og det budskab skal i den grad gå begge veje, drenge. Efter en lille halv time rundes koncerten af med det funky og ganske dansable storhit ”Try”. Liss blev sendt af scenen til jubel og pift, og jeg er overbevist om, at havde det været en sid-ned-koncert havde de modtaget stående applaus.

Liss gik i går fra drenge til mænd da de med en formidabel optræden beviste, at de er al omtalen værd.

Se Helles billeder fra koncerten HER

Liss, Voxhall, Spot16, Spot Festival
Foto: Helle Arensbak