Ellie Goulding, Forum
Foto: Jeanett Bolomini Rommedahl

Ellie Goulding – Pigen der leger popstjerne

Det var det helt store popshow, der blev disket op med i Forum til aftenens koncert med Ellie Goulding. Desværre virkede hovedpersonen selv, som om hun legede popstjerne.

Måske var mine forventninger til britiske Ellie Goulding helt forkerte. Bare fordi Ellie har samme nationalitet som landsmandinden Adele, der med tykt britisk accent og charme, virker som alles yndlings druk-buddy, så behøver Ellie ikke at være sådan. Og det var da også langt fra det, jeg fik denne aften i Forum. I stedet fik jeg en noget distanceret popprinsesse in spe, der lignede én, der legede popstjerne for en aften. Bevars showet var stort anlagt med flot lysshow, dygtige dansere og guld-konfetti, men Ellie selv lignede mere en pige, der dansede rundt for sig selv på teenageværelset med en hårbørste som mikrofon end en popstjerne, der ejer scenen.

For Ellie er ikke popstjerne i Beyonce eller Rihanna ligaen, hun kan ikke lave koreografi, der sidder knivskarpt, eller sætte gang i folk med vild og provokerende optrædener, og det er helt okay og faktisk ganske charmerende. For det giver hende en snert af, at vi som publikum er ligesom hende. Der er intet overjordisk og power-kvindeagtigt over Ellie. Hun er bare den søde, britiske pige, der med sine Dr. Martens hopper rundt på en stor scene, fordi hun har lavet nogle gode popnumre. Og det burde hun dyrke mere i stedet for at efterligne de helt store popdivaer. For det virker faktisk lidt som om, at Ellie bare leger og efterligner de store stjerner og ikke rigtigt trives med alt det pomp og pragt. Det er i hvert fald ikke mange smil eller begejstrede udråb, hun kommer med igennem den halvanden time lange koncert. Hun virker nærmere begrænset, distanceret, og en anelse udtryksløs på den alt for store scene.

For når vi i små glimt ser lidt personlighed, som når Ellie fjoller rundt og laver the chicken dance samme med sin danser, eller når hun bryder grinende sammen over et mandligt publikum, der meget gerne vil høre Lights, så mærker vi den rigtige Ellie. Mere af det tak og mindre wannabe popstjerne.

For meget engel og for lidt djævel

Koncerten slår fra starten af et engel/djævel tema an, da store billeder af Ellie i henholdsvis sort og hvidt outfit bliver projekteret op på de store LED-skærme, og det er noget af en falsk varedeklaration, for koncerten igennem er der alt for meget engel og alt for lidt djævel over Ellie. Ellie virker faktisk blid som et lam. Der er ingen attitude, vildskab eller frækhed over hende. Det hele er meget middle of the road og ufarligt. Og så hjælper det ikke, at koncerten er alt for lang tid om at komme rigtigt i gang. Undervejs er der for mange lange passager med kedelige, kønsløse mid-tempo numre, hvor det hele virker automatiseret. Enten skal der være skruet godt op for de store dansehits, eller også skal vi høre hende helt nedbarberet med den skønne stemme og personlighed, som vi for eksempel får det på Devotion, hvor det bare er Ellie, en guitar og stemmen. Et andet nummer der fungerer godt er Figure 8, som er blevet gjort mere rocket. Pludselig stikker djævelen kortvarigt sit hoved frem. Desværre for os, så skynder han sig lige så hurtigt væk igen.

Halvfyldt Forum

At det hele virker alt for stort opslået ses også i antallet af koncertgæster denne aften. Det er et halvtfyldt Forum, der står lettere spredt i den alt for store hal, og det er først i sidste halvdel af koncerten,  hvor vi endelig får smæk for pop-skillingen, at publikum virkelig giver den gas. For Ellie har hitsene til at skabe en fest, og det mærkes tydeligt, når sange som On my mind, Burn, I need you love og Anything could happen bliver spillet. Desværre er det kun til sidst og i begrænset omfang, at vi får glimt af, hvad det er Ellie kan, og resten af tiden er der for meget popmetervare over forestillingen.

Ellie Goulding slutter aftenens koncert af med sing along, guld-konfetti og hittet Love me like you do fra filmen 50 shades of Grey. Og desværre for Ellie, så er hun ligeså ufarlig som filmen.  Vi fik et stort anlagt pop-extravanganza, der nok kan måle sig med de store pop-stjerner i production value, men Ellie når dem ikke til sokkeholderne, når det kommer til udstråling, personlighed og bid. Så Ellie lad være med at lege popstjerne og bare vær dig selv næste gang, tak.

Se galleriet fra koncerten HER

Ellie Goulding, Forum
Foto: Jeanett Bolomini Rommedahl