Ane Brun, Store VEGA
Foto: Martin Kleisberg

Ane Brun – norsk sirene forfører med sin smukke stemme

Ane Brun og hendes band forførte publikum med en symbiose af smuk vokal og velspillede numre, der tryllebandt Store Vega.

Lyset sænkes og de melankolske strygere slår tonen an, da den norske singer/songwriter Ane Brun kommer svævende ind på scenen iklædt fjerlet hvid dragt – klar til at forføre os med sin sirenesang. Og fortryllelsen griber publikum fra første sang Hanging, det stærke åbningsnummer, fra det nyeste album When I’m free. Som publikum får man straks fornemmelsen af, at man har begivet sig ud på mørke mystiske vande, hvor sirenen Ane fortryller og forfører én med sin magiske sang.

Udover den magiske stemme, som nærmest bliver udnyttet som et ekstra instrument, så har Ane et band i ryggen, som spiller fantastisk. Når musikken og vokalen smelter sammen, som det eksempelvis gør på nummeret To let myself go, så opstår der en smuk symbiose, og koncerten når nye højder. Og der er mange højdepunkter denne aften i Vega. Det er nemlig musik spillet af dygtige musikere med en sangerinde med en unik stemme i front, og derfor bliver det aldrig kedeligt: Både stemmen og musikken har så mange forskellige facetter, at der hele tiden er nye ting at opdage og blive overrasket over: Stemmen knækker nye og spændende steder, eller pludselig hører man klaveret eller celloen spille nye små klange og finurligheder. Det er musik spillet til perfektion. Og tak til Vega for at have ordentlig lyd, så man rent faktisk får de små finesser med i lytteroplevelsen.

Anes stemme er limen, der holder det hele sammen, og den unikke stemme bærer os igennem både melankolske ballader som “Oh love”, uptempo dansenumre som “Do you remember” og jazzlignende arrangementer som på “Directions”. Ane Brun har et kæmpe repertoire og med bandet ved sin side, så mestrer de det hele.

En stærk kvinde

Som forsanger og frontfigur repræsenterer Ane Brun en stærk og selvstændig kvinde, der signalerer autoritet og styrke uden at være flamboyant og frembrusende. Hun kontrollerer scenen og koncerten med sin ro og nærhed, og derved får hun på sin egen stille men kraftfulde facon vist, hvordan man også kan være i et kvindeligt forbillede i 2016 i modsætning til popstjerner som eksempelvis Taylor Swift og Beyoncé, der er noget mere højtråbende.

Efter fire ekstranumre lakker denne magiske aften i Store Vega mod enden, og koncerten afsluttes med den smukke sang Undertow, der opsummerer aftenen ganske godt, da sangen både indeholder det stille og indadvendte og det teatralske og bombastiske. En perfekt afslutning på en smuk og forførende aften i Store Vega.

Se Martin Kleisbergs billeder fra koncerten HER

Ane Brun, Store VEGA
Foto: Martin Kleisberg