Black Stone Cherry, Train
Foto: Sebastian Dammark

Black Stone Cherry – Fuck Off!

Black Stone Cherry spillede tirsdag aften på Train i Aarhus. Med sig havde de udover deres egen lækre Kentucky Rock også det danske rockband Shotgun Revolution, som gjorde et suverænt arbejde, og som for alvor fik varmet publikum op!

Aftenen blev for alvor skudt i gang, og niveauet sat, da klokken slog otte, og det danske band Shotgun Revolution trådte ud på scenen og leverede en formidabel opvarming. Efter et brag af en opvarmning, var folk i den grad varmet op og pulsen hamrede løs af spænding efter at høre aftenens hovednavn, nemlig Black Stone Cherry, der i bedste Kentucky rock stil skulle sikre en mindeværdig aften. Og fed rock lige fra Kentucky var, hvad vi fik! Lige fra starten var de på: guitaristen og bassisten hoppede rundt på scenen til de hårde toner, mens trommeslageren smadrede løs på trommerne, så voldsomt at en af trommestikkerne i adrenalinens sus røg ud af hånden på ham og endte i hovedet af en af publikummerne, der stod op ad scenen.

Efter en ordentlig omgang med rock, en trommesolo toppet med mundharmonika, tog de andre en pause mens forsangeren og guitaristen leverede et tankevækkende akustisk nummer, der hurtigt satte gang gåsehuden på armene. Efter et sip af sin whiskey og en udmelding om: ”The world is fucked up at the moment, men killing men over a cause they don’t even know about, so i want you to listen to this number.. No cheering just listen!”

Efter blot 20 sekunder måtte de dog starte sangen forfra, efter en blandt publikum valgte at råbe: ”Gay!”, hvorefter han med en klar og direkte udmelding fra Black Stone Cherry fik at vide, at han skulle forlade koncerten. Uden yderligere ballade blev sangen startet på ny. Og selvom man måske skulle tro, at det lille optrin ødelagde stemningen, så var der tvært imod jubel i salen, da vedkommende blev smidt ud. Kort efter kunne man hurtigt konstatere, at nummeret var værd at vente på. Sangen var fra deres nye plade der kommer i april og havde en smuk tekst, et rørende budskab og virkelig lækre toner.

Hele aften bar præg af, at Black Stone Cherry ikke føler sig for store til nogen; de var jordnære og havde en helt speciel connection med publikum. Det var en kanon oplevelse, og jeg regner ikke med, at det er sidste gang, jeg skal se hverken Shotgun Revolution eller Black Stone Cherry.

Se hele galleriet fra koncerten HER

Black Stone Cherry, Train
Foto: Sebastian Dammark