Grøn Koncert, GK15, Grøn Koncert 2015
Foto: Lasse Lagoni

Lukas Graham er #1 i England

Det danske band, med sanger Lukas Graham Forchhammer i front, indtager 1. pladsen på den prestigefyldte britiske Singles Chart med ’7 Years’.

Der skulle gå intet mindre end 18 år før et dansk act var tilbage på toppen af den engelske single hitliste. Men det er netop blevet offentliggjort at Lukas Graham i denne uge indtager 1. pladsen på den prestigefyldte Singles Chart med hittet ’7 Years’.

En imponerende bedrift af firkløveret, som for alvor er på vej ud i verden. Det er nemlig ikke hver dag at danske artister slår igennem på det store britiske marked. For at finde den seneste danske 1. plads på hitlisten, skal man da også helt tilbage til 1998 hvor Aqua strøg til tops med sangen ’Turn Back Time’, mens den seneste danske top 10 placering var Alphabeat’s hit single ’Fascination’, der gik ind som #6, og som desuden også udkom på Lukas Grahams danske pladeselskab, Copenhagen Records.

Se hele single-hitlisten HER.

Top 10 i 14 lande

’7 Years’ blev for nylig den første danske sang til at runde det astronomisk høje tal på 100.000.000 streams på musiktjenesten Spotify. Singlen der lige nu ligger #11 på Spotify’s Globale Single Chart med mere end 1,9 millioner daglige streams, har nu toppet hitlisterne som #1 i hele seks lande (inkl. Sverige, Holland og Østrig) og er ligeledes gået Top 10 på officielle hitlister i 14 lande verden over.

I USA har Lukas Graham imponeret i bedste sendetid, med live-optrædener af ’7 Years’ hos både Seth Meyers og Conan O’Brien og på amerikansk iTunes er Lukas Graham lige nu at finde helt oppe på en 6. plads, blandt navne som Adele, Coldplay og Justin Bieber. ’7 Years’ er i denne uge #43 på den officielle amerikanske single hitliste, Billboard Hot 100.

Lukas Graham udsender den internationale version af deres seneste album worldwide den 25. marts.