Major Lazer, Tinderbox, Tinderbox 2015, Blå Scene
Foto: Lasse Lagoni

Ugens uundværlige: Blæsefest for fusserne og genreclash der giver gåsehud

Det absolutte højdepunkt på sådan en kold, blæsende og trist fredag som denne midt i november er premieren på et nyt nummer – og at genhøre et genialt remix på repeat.

Suspekt og Folkeklubben har lavet et samarbejde. Begge bands har nemlig for nyligt udgivet hvert deres nummer om vort lille land her i nord – men nu er de to sange på smukkeste vis smeltet sammen til én enhed, som både får mig til at sidde og rocke med og giver mig gåsehud over hele kroppen.

Sidste efterår udkom Suspekts ‘Danmark’ på pladen ‘V’ nærmest samtidig med, at Folkeklubbens ‘Danmarksfilm’ udkom som en førstesingle til albummet af samme navn.

Til sammen er det blevet samarbejdet ‘Danmark’, som du kan høre nedenfor.

Den hjertevarme, som Folkelubbens melodi giver mig, gør mig lun indeni, mens Suspekt tunge tekst om et ændret Danmark samtidig giver nummeret en kant, som gør det helt unikt. De to genrer, som smelter sammen, komplimenter hinanden helt forfærdeligt utroligt godt. Samtidig er det som byens hårde lyd i form af Suspekt, som bliver kørt ud på landet og blødt lidt op ved at blive rusket op i af den jyske vestkyst.

Nummeret kommer fra støttealbummet ‘Sammen’, som udkommer på mandag 16. november. På det optræder en række danske kunstnere – hvilke er endnu ikke offentliggjort – som har fortolket ældre numre eller skrevet et nyt for at rette opmærksomhed mod flygtningekrisen, som raser i Europa. Alle pengene går ubeskåret til Dansk Flygtningehjælp.


 

Når det nu i aften skal være vildt og voldsomt, og dine dansefusser skal klargøres til nattens strabadser, så varm dem op med dette remix af Major Lazers ‘Light It Up’ fra albummet ‘Peace Is The Mission’, som udkom i sommer.

Denne her version har fået ekstra trompeter i forhold til originalen, og jeg vil ærligt sige, at mens jeg sidder og skriver det her, har jeg meget svært ved at sidde stille i min kontorstol. Arme og ben kører rundt på mig, og jeg håber, at det samme vil ske for dig, når du fyrer weekenden i gang for fuld blæs.