Foto: Morten Fog

Whores & Thieves – Uredigeret rock!

Det er sjældent, at man i dag finder album, der er så godt som uredigerede. Dog kan du finde det, hvis du tager et kig på bandet Whores & Thieves – de har nemlig gjort det til en dyd at give lytterne den uredigerede helhedsoplevelse, det er at høre et album, der udelukkende er optaget som one-takes. De udgav i dag deres nyeste plade Silent Town, og det er med de samme regler som på deres første cd.

Whores & Thieves debuterede med albummet Anti Echo Chamber for cirka 3 år siden. Nu er de på vej ud med et nyt album, som er i præcis samme stil som deres første album – uredigeret lækkert rock! Når jeg lytter til Whores & Thieves, kan jeg ikke lade være med at tænke, at det er en lækker blanding af Cage The Elephants anderledes men lækre tekster og bandet Danzigs hårde guitar.

De har formået at skabe en perfekt blanding, du behøver faktisk slet ikke at være til rock for at nyde det nye album. Silent Town er en hyldest til de små mørke flækker, som vi alle kun ser glimtvis, når vi kører hastigt igennem dem – de små landsbyer, som ingen rigtig tænker over, eksisterer. Bandet mener selv, at det er disse flækker, der har formet dem og gjort bandet til det, de er i dag. I de små flækker nytter det heller ikke kun at have det i munden, hvis du skal blive til noget, er det dine evner der tæller. Personligt synes jeg selv, at de lever op til dette!

Meget musik i dag har været igennem så mange redigeringer, at sangene nærmest mister deres sjæl. Det er Whores & Thieves langt fra en del af. De gør det til et must at hvert nummer er optaget som one-takes og derved er det rene rock!

Der er blevet tilføjet en del numre af Whores & Thieves til mine playlister siden jeg lærte bandet at kende. Hvis du er træt at autotune og upersonlige tekster så er et lyt til den nye plade, der udkom i dag, Silent Town det hele værd!

Køb albummet lige HER