Beck, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni

Beck – Skizofrent syreshow

Med et lille smil i mundvigen kigger Beck ned og siger “Det er lige gået op for mig, at jeg har spillet hele koncerten med en banan i lommen,” hvorefter han – rigtigt nok – hiver en banan op af lommen.

Kort før det øjeblik har den grammyvindende Beck Hansen lige spillet musik med en legetøjsrobot. Smuklingerne kigger rundt på hinanden. Hvad er det, manden laver..? Ingen ved det, men mens flere bliver stående for at prøve at forstå det, de står og ser på, er der også en del, som kaster håndklædet i ringen og forlader Bøgescenerne for at gå i baren.

Beck spillede lørdag aften en halvanden times koncert, som var så underlig, at det fik koncerten før på samme scene med Future Islands, som eller også var pænt mærkelig, til at ligne en klassisk koncert.

Den amerikanske verdensstjerne, som søndag giver surprisekoncert i Tivolis glassal i København, lagde ellers flot ud med ‘Devil’s Haircut’ og ‘Loser’, som den store horde af mennesker under bøgetræerne kendte og jublede over. Men kort tid efter gik manden over i at rappe og spille udefinerbar hip-hop, før han bagefter spillede noget, som allermest mindede om elevatormusik for viderekommende.

Undervejs sagde Hansen, som er en del af scientologykirken, nogle mærkelige ting ud til publikum, som grundet hans mumlen kun kunne opfattes halvt. Han snakkede om noget med stemningen i skoven, danskernes mentalitet og det faktum, at der nok var mange, som hed Hansen til stede. Men hvad det skulle gøre godt for stemningen er uvis. Det var kun et fåtal af gange, hvor klapperiet efter et afsluttet nummer blev kvitteret med jubel.

Det gav ingen mening, der var ingen rød tråd, og det resulterede altså i, at størstedelen af dem foran scenen forlod freakshowet før tid, eller blev for at vente på Suspekt, som spillede på den anden scene en halv time efter afslutningen på hvad, der bedst kan betegnes som det mest mærkelige og underlige, Skanderborgskoven har set i årevis.

Du kan udforske Beck’s musik HER
Se hele galleriet fra koncerten HER

Beck, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni