Lenny Kravitz, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni

Lenny Kravitz – Fire sange og en aflevering

Det kunne snildt være blevet en fantastisk oplevelse at stå i Bøgeskoven og genhøre klassiker på klassiker. Det var det også. Det første kvarter.

Lenny Kravitz har efterhånden en del hits bag sig, og han har formået at holde liv i en karriere siden 1989. Han kan stadig performe, og er stadig ikke blevet for gammel til at gå i stramme læderbukser.

Koncerten var sat til at starte kl 23:45, men som tiden langsomt nærmede sig midnat, var scenen stadig tom. Det fik flere gæster at blive utålmodige. Flere begyndte at mumle om fordomme som stjernenykker og divatendenser.

Ud fra en fuldstændig mørk scene tændte samtlige lys efter kun et kvarters ventetid, og Lenny Kravitz stod midt på scenen. Tonerne til første sang “Frankenstein” buldrede ud af højtalerne, og samtlige smuklinger begyndte at synge med.

Der var sat en høj standard fra start, da andet nummer var “American Woman”. En sang, der i 2000 gav ham en Grammy Award til hylden.

Kravitz holder sig godt, og nyder da også at lave frække trin på scenen, samt at tage sig til sit skridt, mens han laver en sexet grimasse. Hans #penisgate fra Stockholm for tre dage siden, har åbenbart ikke skræmt ham væk fra at sætte fokus på hans ædlere dele.

“Vi har ikke så meget tid, som vi plejer. Så lad os komme igang med festen,” blev der råbt ind i mikrofonen, og dernæst startede bandet med at spille sjæleren “It Ain’t Over ‘Till It’s Over”. Det var en fornøjelse at se, hvordan Smukfests ældre deltagere omfavnede hinanden, og oplevede deres første forelskelse igen, med Lenny som soundtrack.

Det tegnede til at blive en kæmpe succes. De tre kvinder, der udgjorde koret, gjorde et fantastisk stykke arbejde. Kravitz flirtede med publikum og var tilpas på scenen.

Gennemsnitsalderen på Smukfest 2015 skulle eftersigende være 32,5, hvilket gjorde bookingen af Lenny Kravitz perfekt. Størstedelen af publikum har uden tvivl brugt deres ungdom på at høre Lenny Kravitz og drømme sig væk ind bag hans solbriller (som han i øvrigt, som en ægte rockstjerne, selvfølgelig bar gennem hele koncerten i skoven, der kun var oplyst af månen og scenens lys).

Dernæst gik det ned af bakke. Efter fire numre begyndte den folkekære sanger, at udføre “præsidenttricket”, som to kvinder i publikum proklamerede. Han pegede på kvinderne, blinkede og fik et lille forelsket skrig ud af dem. Så var han tilfreds.

Efter kun fem numre, gik det helt helt galt. Det er selvfølgelig normalt at præsentere sine bandmedlemmer, men Kravitz valgte at give samtlige bandmedlemmer 10 minutters solo hver. Pludselig trådte to mænd med saxofon og trompet ud fra bagscenen – og de fik ligeledes 10 minutter til at vise deres kunnen.

Det efterlod publikum med en følelse af, at Kravitz ville introducere samtlige mennesker i hans crew – og det virkede i virkeligheden irrelevant for koncerten.

Det er fint at skære det ud i pap overfor publikum, for at bekræfte, at man ikke er en afdanket rockmusiker endnu; men der findes grænser.

En halv times instrumental, hvor Kravitz vandrede rundt mellem sine bandmedlemmer, og forsøgte at vrikke med sin bagdel i de yderst stramme læderbukser var hvad publikum var vidne til. Eller; det publikum, der stod tilbage. Størstedelen forsvandt langsomt ud i mørket. Pinlig berørte over, hvad de havde været vidne til.

Som en ny kunstner, er det vigtigt at vise sit værd, og til festivaler er der netop mulighed for at ramme et andet publikum, end dem, der normalt køber billetter til ens show. Men nej. Bare nej.

Lenny, når du har 8 Grammy-Awards hjemme på hylden, og hits i stakkevis; nok til at have udgivet et Greatest Hits album i 2000, så lad være med at bruge halvdelen af din koncert på instrumental. Det er ikke optimalt.

Det kunne have været en uforglemmelig oplevelse, men istedet står man tilbage med et ønske, om at kunne fortrænge, hvad man lige har været vidne til.

Publikum endte med at være med interesseret i de tre unge mænd, der havde syet lysrør på deres OnePiece’s, som dansede i udkanten af scenen, end hvad der rent faktisk skete på selve scenen.

Det var bestemt ikke noget at skrive hjem om, og hvis man blot så to sange af koncerten, så har man fået essensen af oplevelsen.

Lenny, mor er ikke sur. Mor er skuffet.

Genhør Lenny Kravitz største hits HER
Se Lasse Lagonis galleri fra koncerten HER

Lenny Kravitz, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni