Grøn Koncert, GK15, Grøn Koncert 2015
Foto: Lasse Lagoni

Grøn Koncert Kolding 2015

Torsdag den 16. juli skød Muskelsvindfonden og Tuborg endnu engang gang i Grøn Koncert Turnéen med Kolding som første stop. Denne gang med et fra Grøn Koncerts side nyt koncept bestående af fusionskoncerter. Blandt andet havde man ikke kun fornøjelsen af Magtens Korridor men også Østkyst Hustlers og ikke kun L.O.C. men også U$O og Johnson. Alt sammen i håbet om at give publikum endnu mere end de forventede.

Grøn Koncert, GK15, Grøn Koncert 2015
Foto: Lasse Lagoni

Lågsus P3 feat. Djämes Braun, Cisilia, Emil Stabil og Vild $mith

Festivalen blev for alvor skudt i gang med dansk musiks yngre kunstnere i et fedt samspil, hvor artisterne både fik lov at optræde med deres egne numre samt agere back up til deres kollegaers optræden.

Koncerten formåede at præsentere ”Det nye Danmark” inden for musik, så vi i den grad har lyst til at høre mere. Djämes Braun, Cisilia, Emil Stabil og Vild $mith varmede ikke kun publikum op til de kommende koncerter, men kom så langt ud over scenekanten, at samtlige festivalgæster foran P3 scenen skrålede med på de netop aktuelle radiohits.

Grøn Koncert, GK15, Grøn Koncert 2015
Foto: Lasse Lagoni

Tina Dickow m. Søren Huss

Tina Dickow var den første på Grøn Scene og overtog dermed det publikum, der netop var blevet i festhumør af at have lyttet til Grøn Koncerts unge kunstnere.

Selvom både hendes stemme og guitarspil var lige så lækkert som det plejer, så var det som om, hun aldrig rigtig formåede at fange den store mængde publikum, der var stimlet sammen foran scenen. I stedet for at holde en fest med festivalgæsterne holdt Tina Dickow og band i stedet en lukket fest med hinanden på scenen, hvor de dansede drømmende rundt.

Da Søren Huss fra Saybia træder ind på scenen midt under koncerten vendes folks begejstring dog hurtigt og engagementet stiger. Publikum synger med på samtlige Saybiasange, og den stemning, som man tidligere savnede, opstår pludselig på festivalpladsen. Desværre synger Søren Huss kun et par enkelte numre både solo og sammen med Tina Dickow, før han forlader scenen til publikums store skuffelse.

Måske burde man i stedet have sat Søren Huss som hovednavnet under denne koncert. I hvert fald formåede han i højere grad at nå ud over scenen og rive publikum med sig. 

Grøn Koncert, GK15, Grøn Koncert 2015
Foto: Lasse Lagoni

Christopher

Størstedelen af festivalgæsterne, der ellers var spredt ud over hele festivalpladsen var stimlet sammen foran scenen, da hele Danmarks darling, Christopher, satte pigehjerter i brand og sang trusserne af halvdelen af dagens fremmødte gæster. Flere unge piger havde stilet direkte mod scenen, da de ankom til Grøn Koncert og ventet flere timer udelukkende for at stå helt forrest, da Christopher gav koncert. Pludselig var det ikke kun solen, der fik tøserne til at smelte, men nærmere den unge charmørs musiske flirten med publikum.

Klædt i rødt og sort matchede Christopher både resten af bandet og scenen – sågar klaver som mikrofon var i matchende rødt. Der var lagt op til en hed omgang og alle forventninger fra de savlende fans blev indfriet. Christopher forstår for alvor at glæde sine fans og holde en fest og gjorde det i glimrende selskab med Brandon Beal, der blandt andet hjalp til med nummeret Twerk it like Miley. Drengenes stemmer går op i en højere enhed og gør kun festen endnu vildere. 

Grøn Koncert, GK15, Grøn Koncert 2015
Foto: Lasse Lagoni

Medina feat. Shaka Loveless og Xander

Når man en gang har hørt og set Medina live, er forventningerne på forhånd ikke store. Hendes stemme falder igennem, og hun virker både fjern og opgivende på en scene.

Desværre var hendes optræden på Grøn Koncert ikke en undtagelse. Selvom både Shaka Loveless og Xander var med til at bidrage positivt til den ellers noget intetsigende oplevelse, så havde de simpelthen ikke tid nok på scenen til at redde det, der nærmest virkede katastrofalt.

Endnu engang forsøgte Medina at virke kunstnerisk interessant ved hjælp af sin store indianske warbonner (fjerprydelse), men også dette virkede som noget, vi har set alt for mange gange før.

Det eneste der ud over Xander og Shaka Loveless kan være med til at trække op var, at publikum blev introduceret for nyt musik. Numrene var dog ikke noget at råbe hurra for og var på ingen måde noget, vi ikke har hørt før.

Grøn Koncert, GK15, Grøn Koncert 2015
Foto: Lasse Lagoni

Turboweekend og Oh Land

Et ungt musikalsk møde på Grøn Koncert har for alvor resulteret i noget lækkert; sammen har Oh Land og Turboweekend nemlig netop samme dag, som startskuddet til Grøn Koncert lød, udgivet deres nye single Slow. Koncerten på Grøn Koncert bar i høj grad også præg af et yderst vellykket samarbejde mellem artisterne.

Klædt i lyserødt og tyrkis som taget ud af en drøm i Candyland åbnede Oh Land koncerten med et yderst begejstret publikum. Hendes kendte toner, der blandt andet er blevet kendingsmelodierne til tvserien Rita, vakte glæde og medførte jubel og sang hos de tilhørende. Denne jubel blev ikke mindre, da Turboweekends Silas Bjerregaard trådte ind på scenen og med sin sprøde stemme lagde publikum ned. Sammen formår de at rive folk med, og deres fantastiske kemi på scenen smitter helt sikkert af.

Deres stemmer er helt forrygende sammen og kan kun skabe glæde og begejstring. Man kan kun håbe på, at det ikke er sidste gang, dette musikalske møde stikker hovederne sammen.

Grøn Koncert, GK15, Grøn Koncert 2015
Foto: Lasse Lagoni

Lukas Graham feat. Patrick Dorgan og Hedegaard

Da Lukas Graham for nyligt og meget uventet udgav sit nye album, var det til stor begejstring for de mange fans landet over. Måske netop derfor, var der proppet foran scenen, da drengene fyrede op under Grøn Koncert.

Musikken fejler heller ikke noget; sangene er lette at synge med på og beatet er altid dejligt tiltalende og muntert. Publikum rocker med og kan nærmest samtlige tekster uden ad. Sammen med Patrick Dorgan og Hedegaard lagde Lukas Graham op til fest, og fest blev der. Stemningen på scenen røg hele vejen ud over scenekanten og hev publikum med.

Desværre kunne man rundt omkring høre skepsis over for den noget smarte og arrogante stil, som Lukas Graham lagde for dagen. Smarte kommentarer, bar mave og lidt for mange forsøg på at være sjov blev tabt på gulvet og trak folks helhedsoplevelse ned. Synd, fordi musikken som altid lever op til forventningerne, men fordi attituden måske er for Københavnsk til en jysk by som Kolding.

Grøn Koncert, GK15, Grøn Koncert 2015
Foto: Lasse Lagoni

Magtens Korridorer m. Østkyst Hustlers

De gamle drenge var samlet, da Magtens Korridorer og Østkyst Hustlers udgjorde et musikalsk samarbejde. Der var dømt drengerøve, attitude og gamle klassikere, som fik hele pladsen til at skråle med.

Magtens Korridorer og Østkyst Hustlers formåede på en helt fantastisk måde at smelte de to grupperudgav sit nye album hits sammen, da blandt andet Han får for lidt mødte Hestevisen. Sangene blev forenet og folk forstod hurtigt at synge med på begge dele.

Selvom de to gruppers musik måske ligger langt fra hinanden, blev det forenet af gamle drengerøve. Østkyst Hustlers klædt i tøj, som de kunne have optrådt i i halvfemserne og Magtens Korridorer med deres altid hårde rockattitude og Johan Olsens rå stemme.

Koncerten vakte glæde og genkendelse hos de tilhørende og satte gang i en rigtig halvfemserfest. Hvad enten man var ung i halvfemserne eller kun har hørt hitsene sporadisk, så var publikum med.

Grøn Koncert, GK15, Grøn Koncert 2015
Foto: Lasse Lagoni

L.O.C feat. B.A.N.G.E.R.S. (m. U$O og Johnson)

Alle sejl var sat til, da L.O.C. gik på scenen. Ekstra højtalere var opsat med kran og et ekstraordinært sceneshow sat i værk. Sammen med U$O og Johnson lukkede og slukkede L.O.C. dette års Grøn Koncert i Kolding.

I et spil mellem de tre kunstnere sang de både deres egne hits og supplerede hinanden på kryds og på tværs, mens de kæmpede om publikums gunst og forsøgte at slå fast hvem, der var mest elsket blandt de danske fans.

Selvom koncerten ikke ligefrem viste skuespillertalenter hos de tre herrer, så kunne man nemt se bort fra dette. Både sange og det lille sceneshow blev fremført med charme og humor og rev folk med sig. På den måde formåede de at give publikum en koncertoplevelse ud over det sædvanlige.

Musikken og stemmerne fejler ikke noget. L.O.C. er så detaljeorinteret og professionel, at der aldrig kan sættes en finger på noget af det, han laver – det samme gjorde sig i går gældende for hans to musikalske samarbejdspartnere.

Men havde man sat sig selv op til en koncert med L.O.C., kunne man risikere at blive skuffet. Koncerten var nemlig i lige så høj grad en koncert med U$O og Johnson som med L.O.C. Om det er et spørgsmål om fejlpromovering hos Grøn Koncert eller fejldisponering hos de tre kunstenere, må stå hen i det uvisse. Alligevel skal det dog ikke have lov at påvirke det brag af en koncert, som blev leveret.

Grøn Koncert, GK15, Grøn Koncert 2015
Foto: Lasse Lagoni

Grøn Koncert – holder det stadig?

Grøn Koncert kan noget, som de færreste andre festivaler kan. Det samler både unge og gamle, og folk møder op, hvad enten de kan lide musikken eller ej – de er der nemlig lige så meget for stemningen. Hos Grøn Koncert er der nemlig plads til alle, hvilket hele dagen bar præg af.

Publikum maser og skubber ikke, men giver plads til både børn og folk i kørestole, for at disse kan få en plads med ordentlig udsyn.

I år var ingen undtagelse; Grøn Koncert havde med deres nye koncept om at forene flere forskellige kunstenere i et musikalsk samarbejde for alvor åbnet op for, at der var musik for nærmest alle. Desværre blev der givet udtryk for, at nogle havde ønsket mere musik fra selve hovednavnene, og at det dermed trak ned, at to kunstnere skulle spille samme tid som en.

Sammensætningen af artisterne var gennemtænkt. Der blev sat gang i folk og de skrålede med – måske derfor faldt Tina Dickow lidt igennem, fordi hun ikke rigtig formåede at nå folk og komme ud over kanten og Medina slet og ret fordi hendes optræden var dybt kritisabel. Egentlig passede hendes musik glimrende sammen med det resterende, men det professionelle niveau var simpelthen ikke højt nok.

Alt i alt må Grøn Koncert 2015 i Kolding siges at være en succes. Hverken de lange toiletkøer, de meget offensive pantsamlere, der nærmest tog din pant, før du havde drukket ud eller Medinas fejlslagne forsøg på at give en ordentlig liveperformance, ødelagde dagen eller konceptet. Der er højt til loftet, søde frivillige og god musik.

Vi ses næste år på Grøn Koncert!

Se Lasse Lagonis store galleri fra dagen HER