Bikstok, Bikstok Røgsystem, Roskilde Festival 2015, Arena
Foto: Lasse Lagoni

Bikstok – Tilbage på toppen

I lørdags spillede Bikstok en halvflad koncert for et regnvådt publikum på Tinderbox. I dag var de tilbage på Arena efter ti års fravær. Og for første gang spillede de som for ti år siden.

Selvom set-listen i bund og grund var den samme som for under en uge siden, så var det også den eneste lighed til gigget ved den fynske hovedstad. Alt var skruet op – lys, tempo og energiniveau.

Allerede inden bandet blev præsenteret, var publikum helt oppe at køre. De havde ventet på denne her aften siden 2005, hvor selv samme herrer satte gang i festen en lørdag eftermiddag på Dyrskuepladsen. Dengang var ‘Over Stok Og Sten’ eneste album og ‘Cigar’ største hit.

I dag er numre som ‘Delerium’ og ’80’eren’ også på tracklisten, men det betød ikke, at publikum ikke godt stadig kunne huske teksterne til ‘Radio’ og ‘Penge På Græs’, der var de to første numre på listen. Mødet mellem de to elskende var smukt, voldsomt og en smule forstyrret. Den fik ikke for lidt hverken på scenen eller foran den. Folk hoppede, som gjaldt det deres liv, og Bikstok hoppede, som var de blevet ti år yngre igen.

Så langt øjet rakte, var der fest at spotte. Euforien ville ingen ende tage, hverken før, under eller efter. Selv efter ‘Cigar’ var blevet spillet, og det mindre kendte, men meget energiske, nummer ‘Pawpaw’ afsluttende 75 minutters vanvid, så dukkede flere og flere op for at være med til at vride hofterne til reggaetunes, som blev serveret skarpere end tidligere hørt af undertegnede – og det er over en håndfuld gange, de er blevet set, siden de fandt hinanden igen for et par år siden.

Det er ærgerligt, at det kræver et sceneri som det, Roskilde diskede op med denne aften, før Bikstok gider give sig 100 %. Men det må være konklusionen efter to så forskellige oplevelser med dem på en uge.

Se hele Lasses galleri fra koncerten HER

Bikstok, Bikstok Røgsystem, Roskilde Festival 2015, Arena
Foto: Lasse Lagoni