Bikstok, Tinderbox, Tinderbox 2015, Rød Scene
Foto: Johanne Teglgård Olsen / Tinderbox

Bikstok – Har endelig fundet niveauet

Mens regnen styrtede ned, leverede Blæs Bukki for én gangs skyld samme niveau som set for ti år siden, da trioen kickstartede karrieren med succes-albummet ‘Over Stok Og Sten’.

Poplish dækker både Tinderbox og Roskilde. Derfor har jeg sat mig til at se på forskellene på de to koncerter.

Til den første koncert, som foregik på Rød Scene tidlig lørdag aften foregik med nyt niveau end det vanligt fesne, som har været standarden efter Bikstok fandt hinanden for et par år siden.

Mens regnen styrtede ned, leverede Blæs Bukki for én gangs skyld samme niveau som set for ti år siden, da trioen kickstartede karrieren med succes-albummet ‘Over Stok Og Sten’

Selvom de for et par måneder siden udgav et nyt album, som ikke faldt i undertegnedes smag, så vidste Bikstok godt, at de skulle diske op med de gamle hits for at holde gang i det regnvåde folk, som gerne ville feste med til de originale, danske dancehall-toner. Det gjorde selvfølgelig en forskel, at alle tre var klar på at spille, hvilket som skrevet ikke tidligere har været tilfældet. Eksempelvis var det pinligt, da de spillede på Smukfest i 2013, hvor Blæs Bukki ikke engang kunne huske sine egne vers.

Med blandt andet ‘Fabrik’ fik de sat gang i folks dansefødder, som under den timelange optræden blev kridtet i høj grad. Seneste single, ‘Delerium’, blev spillet inden da, hvilket også vidner om, at man skal ramme festivalfolket med de ældre hits, som alle kender og kan synge med på. Derfor lukkede de også koncerten med kæmpehittet fra 2005 ‘Cigar’, som både er bandets første og største nummer på dansk jord, til glæde for alle de regnvåde folk, som var ligeglade med, at de stod og tog sig en potentiel lungebetændelse på.

Det lykkedes i hvert fald denne gang at skabe mere end en pinlig optræden, og derfor bliver det spændende at se, om de kan levere noget større og bedre om et par dage på Roskilde, hvor de spiller på Arena.