Bikstok

Bikstok – To’eren ti år for sent

De tre raplegender, Pharfar, Eaggerman og Blæs Bukki, kom med det første album som samlet enhed i 2005. ‘Over stok og sten’ er af mange omtalt som albummet, der banede vejen for den danske reggae/dancehall-bølge, som peakede for et par år siden.

Med hits som “Cigar” og “DK’s Koner” og utroligt energiske koncertperformances lagde Bikstok Røgsystem landet ned. Derfor er det også på et underligt tidspunkt, at drengene dropper den svære to’er. Denne gang uden Røgsystem. Ti år for sent.

Det kan godt være fordi, at jeg ikke var født i 80’erne. Men det gør ikke det vilde for mig, at Bikstok-drengene kan nævne en masse ting fra den tidsalder, mens der kører et reggaebeat under.

Generelt lyder ‘Uranium’ som en lidt for chilleren hashkoger, hvor det forrige album var sjov og leg og vild fest.

På samme måde kan det ses på de to koncerter, jeg har set med Bikstok med-og-uden Røgsystem. Hvor den første var med fed energi og masser af fart og hoppen og danset. Da de spillede på Smukfest i 2013 – kort efter Delerium var udkommet – var det med en alt for blæst Bukki, som ikke kunne huske sine egne vers.

Albummet, der kom ti år for sent, kom for sent, fordi Bikstok nu også er ti år ældre. Det var sjovt dengang, men nu er tiden løbet fra dem. Bølgen har været der. Dancehall rocker på sit efterskævl, og Bikstok kom for sent til festen. Måske fordi de var for skæve.

Bikstok