Major Lazer

Major Lazer – Kraftfuldt uden at funkle

‘Peace Is The Mission’. Men det er langtfra fredfyldt musik, som Major Lazer bringer med sig på det nye album, som er blevet udgivet i dag.

Det allerede vildt hypede nummer ‘Lean On’ med hele Danmarks stolthed MØ på vokalen er netop lige gået ind som nummer et over mest streamede numre på Spotify i hele verden lige nu. Men den storhittende single er langt fra det eneste nummer, som Diplo, DJ Jillionaire, Walshy Fire og DJ Boaz van de Beatz allerede inden albumudgivelsen havde løftet sløret for.

Derfor var det også en flad fornemmelse, da undertegnede første gang smed albummet på anlægget og gjorde sig klar til den fantastiske fornemmelse, man får, første gang man hørter et nyt tracks bass drop. Fem (!!) ud af pladens ni numre lå allerede på YouTube – udgivet af Major Lazer selv som lyric-videoer. Derudover er sidste nummer på skiven et remix af Hunger Games-hittet ‘All My Love’ med Ariana Grande på vokal.

Derfor er det en trøst, at opfølgeren, ‘Music Is The Weapon’, allerede skulle være på gaden inden året er omme. For det var jo ikke ligefrem en godtepose fyldt med overraskelser, som ventede på at blive åbnet.

Når det så er sagt, så leverer DJ-trioens tredje album et samsurium af beats med lyd fra reggae-, dancehall-, hip-hop- og moombathon-genren, hvor flere af dem nok skal blive favoritter for danseglade fans, når gruppen besøger Danmark to gange i år.

For at slå ned på et par stykker, så er den nye single, som officielt udgives i dag, med engelske Ellie Goulding og den jamaicanske rastafarisanger Tarrus Riley præcis som titlen: ‘Powerful’. Gouldings søde, blide stemme bliver brudt godt af Rileys dybe basstemme, mens synergien i balladen bliver komplet med de bløde reggaetoner, som springer op og bider fra sig i omkvædet. Nummeret er på en måde både voldsomt men samtidig et hit, man har lyst til at sveje til med lukkede øjne på stranden ved siden af et lejrbål.

I den mere festlige afdeling er ‘Roll The Bass’ og ‘Too Original’ sikre dansehits, mens Major Lazer igen viser deres dygtighed i at skabe numre, som gengiver lyden af jamacainsk fest på nummeret ‘Light It Up’, som er perfekt at grinde til.

Alt i alt er ‘Peace Is The Mission’ en blandet affære. Numrene står stærkt, men samlet som skive er den for kort og med en smule for blandet materiale. Vi glæder os til gengæld til opfølgeren og til at danse med Major Lazer til Tinderbox og i Forum!

Køb ‘Peace Is The Mission’ via iTunes HER