WhoMadeWho

WhoMadeWho – En fantastisk teaser

WhoMadeWhos nyeste EP, ‘Ember’, er netop kommet på gaden og fans burde ikke blive skuffede.

Det er ikke mere end et års tid siden, at WhoMadeWhos femte album, ‘Dreams’, kom på gaden. Et album der høstede rigtig gode anmeldelser, og singlen ‘The Morning’ var i heftig rotation på diverse radioer og spillesteder – fuldt fortjent.

De tre gutter, Jeppe Kjellberg, Tomas Barfod og Thomas Høffding, har efter udgivelsen af ‘Dreams’ turneret land og rige rundt, ja faktisk hele verdenen, men ind imellem er der fundet tid til at indspille, og nu er drengene tilbage, med en 6-numres EP.

Fantastisk velproduceret

Førstesinglen ‘Ember’ er ganske enkelt et fantastisk nummer.

Det er velproduceret, tight, en smule dystert, men lyden af WhoMadeWho er ikke til at tage fejl af – Thomas Høffdings omgang med bassen er klassisk og en meget bærende del af dette nummer. Ditto Barfods utroligt tighte trommespil er gennemgående på ‘Ember’. Alt i alt, en meget velvalgt førstesingle.

Der er skruet ned for de dansevenlige numre

Kun ét nummer, det der hedder ‘Yes’, er skruet sådan sammen, at det ville kunne fungere, at flytte fødderne til det, og i en live-udgave, er jeg helt sikker på, at det kommer til at fungere endnu bedre.

I forhold til tidligere album-udgivelser, såsom f.eks ’Who Made Who’, er der på denne Ep, skruet ned for de sange der har lidt fart på, men der er til gengæld skruet op for det velproducerede materiale.

Bandet har i et tidligere interview med Soundvenue, der omhandler tilblivelsen af EP’en udtalt, at “Efter i mange år at have fokuseret mere og mere på ‘sangen’, følte vi for bare at lege lidt rundt med vores instrumenter, ligesom dengang, vi indspillede vores første album” – Det kan også fornemmes, at nogle af de instrumentale numre på EP’en, er opstået på baggrund af stille og rolige jams i øvelokalet.

Stemningen bygges op

Sangene ‘Yes’ og ‘Need’ er lækre eksempler på instrumentale numre, med masser af opbyggende crescendo – Specielt ‘Need’, ville jeg personligt ønske varede endnu længere end det gør, (5:45) da det bare vokser og vokser på en.

Høje forventninger

‘Ember’ er en rigtig god EP, der til trods for kun seks numre, er meget alsidigt og EP’en kan sagtens høres igen og igen – det har jeg i hvert fald gjort.

Jeg glæder mig allerede helt vildt til igen at opleve bandet live, hvilket i øvrigt kan anbefales at gøre, da WhoMadeWho formår at komme langt udover scenekanten, og gang på gang skaber en kæmpe fest.