Big Sean – Top 5 er ikke nok

Der er ingen tvivl om at man har talent når Kanye West, som er en af verdens mest respekterede, bedst sælgende og kræsne rappere vælger at tage en under sin vinge, offentligt går ud og fortæller offentligheden, at han sikker på at han en dag vil tage verdenen med storm. Men det samtidig også en udtalelse og en standplads, der giver et kæmpe forventningspres for at få succes. Forventninger som Big Sean ikke har formået at indfri til fulde. Før nu!

For den 26-årige rapper fra Detroit, har netop udgivet sit tredje studiealbum med titlen Dark Sky Paradise. Et album der, selvom 2015 stadig er ungt, helt sikkert vil stå tilbage som et af årets bedste om 9-10 måneders tid.

At der var et sublimt album i vente, fik man allerede fornemmelsen af, da han i september udgav det efterfølgende monsterhit I Don’t Fuck With You som har ramt og taget USA samt Europa med storm.

Mentor Yeezys er selvfølgelig også at finde på Dark Sky Paradise og den selvhøjtidelig superstjerne figurerer såmænd hele to gange på albummet. Et af dem er albummets absolut bedste track, med titlen All Your Fault, hvor Big Sean virkelig viser, at han er den bedste musikalske leverance fra Detroit til Hip-Hop siden Eminem og at forventningerne ikke har været der uden grund.

He and I ain’t satisfied bein’ on that top 5 list.
I ain’t satisfied until I’m on that all-time list

Der er ingen tvivl om at han selv er klar over hans talent, men nogle af verdens allerstørste stjerner, har også fået øjnene op for ham, hvilket også afspejles i den lange række af featurings fra den øverste hylde, der pryder tracklisten. Foruden Kanye West så gæster navne som Chris Brown, Drake og Lil Wayne også albummet. Det samme gælder oscarvinderen John Legend og Big Seans bedre halvdel, Ariana Grande. Han nævner selv på All Your Fault, at han ikke er tilfreds med blot at være i top 5, men allerede her dagen efter udgivelsen, har han dog masser at glæde sig over, i det at han ligger nummer 1 på den amerikanske iTunes Chart.

Numre som Blessings, One Man Can Change The World, Deserve It og den forlængede udgave af Paradise (den var intro til Mike Will Made Its seneste mixtape Ransom i den kortere version), er numre af utrolig høj kaliber og der bliver lige lagt et par etager på det ellers generelt tårnhøje niveau.

Dark Sky Paradise er ikke et album der skal læses. Det skal lyttes igennem, for derefter at gøre det igen, igen og igen. Det er et af de stærkeste Hip-Hop albums i lang tid og med mindre Big Sean allerede som 26-årig rammer sit topniveau, så er det den nye Kanye West som netop har sluppet et monster af et album løs på gaden.

Trackliste:
01. Dark Sky (Skyscrapers)
02. Blessings (feat. Drake)
03. All Your Fault (feat. Kanye West)
04. I Don’t Fuck With You (feat. E-40)
05. Play No Games (feat. Chris Brown & Ty Dolla $ign)
06. Paradise (Extended)
07. Win Some, Lose Some (feat. Jhené Aiko)
08. Stay Down
09. I Know (feat. Jhené Aiko)
10. Deep (feat. Lil Wayne)
11. One Man Can Change The World (feat. John Legend & Kanye West)
12. Outro
13. Deserve It (feat. PARTYNEXTDOOR)
14. Research (feat. Ariana Grande)
15. Platinum and Wood

big-sean-dark-sky-paradise1