Louise Dubiel

Louise Dubiel – Åh Abe-pop du kan relatere til

Du husker hende for det anstrengte forhold til “Søde, Søde Jakob”, som hun sang om med ‘Forpulet Perfekt’ på DR1 i Talent ’09, og du så hende garanteret i Melodi Grand Prix 2013, da hun optrådte med ‘Rejs Dig Op’. Debutalbummet indeholdt masser af sange om mænd og det, der er værre, og da vi snakkede med hende i efteråret, havde hun lige udgivet “Kære Annika”, som omhandler venindeforholdene i svære tider.

I mandags d. 26. januar udgav Louise Dubiel så andet album, ‘De Nye Superhelte’, som vi også talte med hende om i interviewet sidste år. Albummet er skabt som en mild opsang til danskerne, der skal huske at være mere positive i hverdagen og sætte pris på de små ting. De emner går igen på mange af numrene, heriblandt titelnummeret ‘De Nye Superhelte’ og ‘Freaking Storslået’, der er en hyldest til det arbejdende folk.

Men selvom temaet er et bedre samfund, så går numrene om mændene igen. Sangene ‘Ingen Bid’ og ‘Vi Passer Ikke Sammen’, der handler om henholdsvis ham den creepy og ham, som er lidt vildere med dig end vice versa. Den store, obligatoriske ballade, som giver gåsehud og får tårene til at trække i øjenkrogen, ligger i nummeret ‘Savner Dig’.

Skal der anbefales et enkelt nummer fra albummet, må det blive sangen om at ville være rig og have det hele, men stadig leve af havregrød og være middelmådig på sin SU. Hvis du vil kunne relatere 100 % til et klassisk hverdagsproblem, så lyt til ‘Det Er Ikke Nemt’.

Alt i alt er det masser af lyrik, som man kan relatere til, fortalt på måder, der gør, at man ikke kan andet end at trække på smilebåndet. Lyden minder meget om en voksenversion af Alberte Winding på de gode, gamle Åh Abe-albums, specielt på sangen ‘Lille Sang’.

Louises måde at fortælle historier i sangene er helt formidabel, og da hun med sit band i torsdags spillede sangene på et fyldt Drop Inn til releasekoncert, blev musikken løftet til et helt nyt niveau. Der blev danset, sunget med og grinet, mens den glade stemning fra albummet spredte sig i løbet af aftenen. Lad det være en opfordring til at tage ud og høre Louise Dubiel og De Nye Superhelte, når de rejser landet tyndt i foråret.

Louise Dubiel