L.O.C. – Kongen af dansk rap og Bork Havn

Med sit nye album “Sakrilegium” samt en stor mundfuld hits fra de sidste 13 år i ryggen, gjorde L.O.C.s tourbus og store sceneshow torsdag aften stop og gav et brag af en koncert på Bork Havn Musikfestival 2014.

Med en bass der kunne vække selv de døde til live igen og med et lysshow som kunne få selv de blinde til at se lyset udspillede sig der den indtil videre bedste koncert på den igangværende 36. udgave af den 4-dage lange festival i det vestjyske.

Den dansk/irske rapper af være i gamet i utallige år og derfor blev der selvfølgelig også vist stor selvsikkerhed og viden om egne evner hos den 35-årige århusianer fra 8210, Århus Vest.

Da scenetæppet (som var prydet af et stort billede af hovedpersonen selv samt hans band) faldt, kom et styks maske/mundkurvsdækket rapper og tre bandmedlemmer til syne i et pompøst rødt lys og fra første sekund blev der tændt op under en ekstatisk stemning i det propfyldte Store Telt, hvor der bestemt ikke blev sparet på håndtegnende fra publikums side.

Liam Storhedsvanvid O’Connor (som han humoristisk betegnede sig selv) tog publikum i hånden og førte dem tidligt i koncerten på en tur ned af memorylane og lod tracks som “Frk. Escobar“, “Undskyld” og “Drik Din Hjerne Ud” storme ud mod publikum i takt med bassen som var så ekstrem, at selv lyset i nærliggende bygninger rystede og glimtvis slukkede og tændte.

Men der var selvfølgelig også rig mulighed for, at de feststemte publikummer kunne få hørt mange af de forholdsvis nye tracks fra det førnævnte “Sakrilegium“. Specielt “V.S.S.B” og en L.O.C. kærlighedssang anno 2014 i form af “Paradis Brænder” var intet mindre end sublimt udført og et skoleeksempel for kommende generationer af rappere om hvordan man performer live.

Koncerten igennem tog Liam også, for at sige det ligeud, tykt pis på sin guitarist som han flere gange fortalte, at han skulle fokusere på sit instrument og ikke kigge rundt på den kvindelige del af publikum med lumre blikke.

Vi er nået til det tidspunkt i koncerten hvor mange kunstnere ville stille sig ud bagved og vente på at I skal råbe ekstranummer, så de kan komme ind og signalere “ej vil I gerne høre mere?” (tilsæt her et smørret smil, som fik ham til at ligne en nervøs skoledreng for sjovt). Men hvad siger I til at vi dropper det pis og bare forsætter?

Det hele sluttede med det uden tvivl største hit fra “Sakrilegium“, første singlen “Marquis” som var punktum for en fænomenal Hip-Hop koncert fra Danmarks største og bedst sælgende rapper nogensinde.

Liam Storhedsvanvid O’Connor beviste, at man selv efter 17 år i gamet stadig kan være sulten og ikke hvile på laurbærrene, men derimod give koncerter fra den øverste hylde.
Fotograf: Kim & Martin Fastrup

Se hele galleriet HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.
Med sit nye album "Sakrilegium" samt en stor mundfuld hits fra de sidste 13 år i ryggen, gjorde L.O.C.s tourbus og store sceneshow torsdag aften stop og gav et brag af en koncert på Bork Havn Musikfestival 2014. Med en bass der kunne vække selv...L.O.C. – Kongen af dansk rap og Bork Havn