Marwan – MARWAN *****

Han er ikke den mest kendte rapper i Danmark udadtil og mange ved ikke helt hvem man snakker om, når man nævner navnet Marwan for dem. Men spørger man den danske musikindustri og artisterne inde for genren i Danmark, så er de ikke i tvivl. Det er ham som mange referer til og ham mange ville ønske at have et flow og en måde at skrive lyrik på som.

Nu er den århusianske rapper med rødder i Palæstina klar med sit tredje album siden succes starten på karrieren med “P.E.R.K.E.R” i 2007. Denne gang er det et selvbetitlet album der rammer gaden og indeholder 12 tracks med alsidige gæster lige fra Hip-Hop kollegaerne L.O.C. og Sivas til pop sangeren Xander Linnet.

Den eneste single der er udgivet inden pladen er “ButterBombay“. Et track hvor der i den grad bliver vist et glimt af Marwans unikke flow og hvor der skal holdes fast på hat og briller for at følge med i teksten. Den er velproduceret af  den erfarne Battlecat (har produceret for bl.a. Snoop Dogg og The Game) i Los Angeles, hvor videoen samtidig også er skudt.

Men det er dog ikke i kategorien over de bedste tracks på “MARWAN“. I den kategori finder man nemlig numre som “Vi Vågner Når Vi Dør“, “Intro“, “Min Vej” og  “Uden Om Systemet“. Fire  numre der ganske enkelt er i topklasse. Der er en tydelig forskel på “Vi Vågner Når Vi Dør” og “Min Vej“, men variationen giver et kæmpe plus, da man på intet tidspunkt finder det monotomt eller kedeligt. Der er mening i stort set samtlige tracks og man får virkelig noget ud af at lytte ekstra godt efter.

Men det er dog ikke de helt store budskaber om verdenssituationen, integration og lignende der er dybe fokus punkter længere. “Planen er, at jeg denne gang vil udtrykke mig mere musikalsk frem for at komme med de store budskaber.” sådan udtalte Mohamed Marwan sig tidligere til MetroXpress.

Hip-Hop genren vinder stadig større plads i folks musikelskende hjerter og med dette nye album, viser Marwan at han stadig er klar på at være en af forgangsmændene for at den danske version stadig skal vokse og der er helt sikkert numre som ikke kan undgås at blive faste ørehængere hos mange mennesker i den kommende tid.

Det er 4 år siden, at hans seneste album udkom, men nu er han tilbage med et brag og de sidste 4 år, er blevet brugt fornuftigt, for “MARWAN” er et, for at sige det ligeud, pisse fedt album.

Trackliste:
01. Intro
02. Økologisk
03. ButterBombay
04. Hov
05. Vi Vågner Når Vi Dør (feat. Jooks)
06. Vænner Mig Ikk’ Til Det (feat. Just)
07. Maui

08. Søvnløs
09. Gennemsigtig (feat. Troo.L.S.)
10. Uden Om Systemet (feat. Sivas)
11. Min Vej (feat. L.O.C. & Uso)
12. Lyst For Oven (feat. Xander)

marwan-2014-cd ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk