Patrick Alexander – Den Her Pige ****

Sukkersødt, forelskelsesmusik som der er en fortolkning af et internationalt pop hit. Det er faktorerne der spiller ind på Patrick Alexanders nyeste single “Den Her Pige”, som skal følge op på “Kalvebod Bro” (https://www.poplish.dk/?p=2890) og “Asfalt Under Fødderne” (https://www.poplish.dk/?p=2617). Desværre er det i en helt anden og alt for kandiseret genre, som næsten er på niveau med sakkarin.

Det nye nummer hedder “Den Her Pige” og er en dansk fortolkning af Oasis klassikeren “Songbird” og man kan derfor også høre uigenkendelige lighedspunkter ved de to numre. Lyrikken har fået en tur og er ikke bare en dansk oversættelse, men derimod Patrick Alexanders egne ord i sang, som efter udgivelsen er blevet tilegnet kvinden som nu er hans forlovede.

Nummeret har en fængende, smådyster melodi der giver det hele en tredje dimension, hvilket i den grad er tiltrængt for at abstrahere fra den lidt for kærlighedsfyldte lyrik.

Det hele handler om hvordan Patrick Alexander prøver at forklare den omtalte pige hvor specielt og unik hun er for ham. Det er let forståelig og man kan hurtigt forestille sig, hvordan han har det med denne her pige. Den er til at synge med på og mon ikke hun har følt sig en smule beæret over at få denne sang tilegnet sig?

Men ikke desto mindre, så er nummeret fyldt med gentagelser og mangel på lyriske idéer har nok ramt det stadig spirende sangskriver talent et par gange under skrivefasen.

Den Her Pige” er ikke helt på niveau som sin forgængere og man må derfor håbe, at Patrick Alexander hurtigt finder tilbage til det lidt mere tempofyldte univers hvor hans potentiale virkelig kan skinne igennem, for det er der helt sikkert, men denne stille, kærlighedsfyldte genre er ikke hans hylde.

1604798_10152312831629623_160999986_n **** (4/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk