Abbaz – Guldkæder & Modeller (feat. TopGunn) ****

Når man ser ham og ikke mindst høre navnet Abbaz for senere at finde ud af, at han er en del af det landskendte Cheff Records crew, så fristes man til, at tro, at man får serveret en omgang hård rap med lyriske håndmader. Men når man først lytter til hans første single “Guldkæder & Modeller” som netop er sendt på gaden, finder man hurtigt ud af, at man ikke skal dømme en bog på omslaget, for stilen er en helt anden.

Det er nemlig derimod en blød stemme, der læner sig op af de poppede elementer, hvor det er lyrikken som sender ham over imod den hip-hop elskende målgruppe. Det lyder ganske fornuftigt og man kan også allerede nu, se frem til, at der inde for den nærmeste fremtid kommer et album fra Abbaz.

Med som featuring på nummeret har han den lige nu omsværmede Cheff Records kollega og ven TopGunn, som både er single aktuel og aktuel med flere featurings hos forskellige kunstnere. Han ligger et udmærket vers sidst i nummeret og viser, at der er en grund til, at han netop oplever den succes som han pt. har.

Det hele starter med en lille form for hyldest til Cheff holdet, hvorefter det driver over i en hyldest til sig selv og sit eget niveau, både på og uden for musikscenen. Det er ikke den dybe tallerken og de første par gange (måske pga. man bliver ramt af noget andet end forventet) man lytter “Guldkæder & Modeller” igennem, er den sej at tykke. Men når man lige får sunket overraskelsen, så bliver man hurtig nede med det.

Af en første single af være, gør Abbaz et godt stykke arbejde og tracket giver derfor også god grobund for det kommende førnævnte album, som man i hvert fald får en god mavefornemmelse af allerede nu.

1899230_10152303481796842_970067105_n**** (4/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk