Carpark North – Phoenix ****

Udover et greatest hits album, har man ikke hørt fra dem siden 2010 hvor de udgav deres første internationale album “Lost“, men nu er den danske rock trio Carpark North atter klar med nyt album, hvilket er det femte af slagsen siden begyndelsen i 2003. Denne gang hedder det “Phoenix” og indeholder 12 tracks og at stå op fra asken som den mytiske Fugl Fønix og forandring.

Planen med albummet for Lau, Søren og Morten, var at de ville starte fuldstændig fra bunden i jagten på netop forandring. Men alligevel, så er det det Carpark North som har givet Danmark hits igennem de seneste 10 år. Forandringerne er i den grad svære at få øje på.

Der har forud for albummet været 2 singler, som gav en rigtig god fornemmelse af at “okay, der er noget stort i vente”, men udover nummeret “You’re My Fire“, ja så er “32” og “Army Of Open Arms” de to største højdepunkter på albummet. De andre tracks følger desværre ikke med på niveau som er tilfældet ved de tre.

Men det er ikke ens betydning med, at resten af albummet ikke er værd at lytte til. For med titelnummeret “Phoenix” samt “I Walk On“, viser electro/alternative rock bandet, at de stadig kan skabe god musik, selvom det er sket i nye omgivelser i en gammel mølle på Christianshavn.

Der gemmer sig dog også en noget mere poppet musikalsk godbid, som samtidig indeholder en noget overraskende sammensætning. Carpark North har nemlig hævet deres kollegaer fra Copenhagen Records, Nik & Jay med i studiet og givet dem en hel del taletid på det fantastiske nummer “You’re My Fire“. Nummeret der har størst chance for at blive et decideret hit.
De to featurings behøver ingen introduktion, for de levere den samme gode performance som man har hørt dem lave så ufattelig mange gange før. De pryder de to første vers, mens Lau Højen med sin let genkendelige stemme sætter gang i omkvædene samt tredje og afsluttende vers.

Phoenix” er ikke det bedste udspil fra Carpark North, men ikke desto mindre så lyder det ganske fornuftigt på et niveau der dog samlet set ikke er mere værd end det gennemsnitlige.

Trackliste:
01. Intro
02. Phoenix
03. 32 (feat. Stine Bramsen)
04. Renegade
05. Just Like Me (feat. Søren Dahl Jeppesen)
06. You’re My Fire (feat. Nik & Jay)
07. Better Of Alone
08. I Walk On
09. Copenhagen
10. Army of Open Arms
11. One to Breathe For
12.  Brothers

carparknorth-phoenix-front-rgb **** (4/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.