Various Artist – Ordet På Gaden: Genfødt ****

Ordet På Gaden: Genfødt” er det første af tre kompilations albums hvor en række af den danske Hip-Hop/Rap scenes kommende stjerners veje krydses og danner grobund for at der i mandags er udkommet et 21 tracks stort album.

Det er ikke overraskende, et svingende niveau fra kunstner til kunstner, men der er alligevel en større potion god, end mindre gode tracks, hvilket i den grad er positivt. Især artister som Sivas, Abbaz, Mic, Gio og Frank Goodfellaz gør en rigtig god figur og viser noget af det potentiale som de hver især har.

Det er en lækker tanke og idé der har ramt medarbejderne på Spol Op!, da de kom på at de danske stortalenter da skulle have ét fælles album hvor de kunne give Danmark grund til at give dem en chance og den har de fleste som sagt grebet med begge hænder.

Man bliver stort set præsenteret for alle forgreninger af Hip-Hop med alt lige fra langsomme, mørke, melankolske numre til elektroniskproducerede beats og med et tempo der er himmelhøjt.

Pladens bedste tracks er fra kunstnerne Abbaz og SK med henholdsvis “Samme Som Igår” og “Op Imod Alle Odds“. Det er gode vokaler fra dem såvel som de featurings der er med på dem. Det er to forskellige boldgader, men de passer begge perfekt på et album som dette, hvor det netop har gjaldt om at få vist hele bredden på Danmarks Hip-Hop miljø.

Ordet På Gaden: Genfødt” er den første i rækken af tre albums, hvor den næste rammer butikkerne til sommer. Og indtil da kan man med sindsro lytte denne plade igennem og nyde de mange gode tracks der gemmer sig på den… Man kan i hvert fald sige, at dansk Hip-Hops fremtid er sikret på bedst mulige måde.

Artister på “Ordet På Gaden: Genfødt”:
Sivas, Frank Goodfellaz, Abbaz, Murro, Lille, Isaac kasule, Gio, Danny Davinci, Censur, Skurken, Alex Ambrose, Benjamin (Benal), Livid (Kaliber), Face It (Kaliber), Hooman Beats, Mic, Nixen, Marconi, Amro, MellemFinga’Muzik, Loke Deph, Esben, Just, Ali Sufi, Mimi Terris, Nota Bene, Ergo, ForsvundenSammenhæng, Sigma, Machacha og Supardejen.

Cover (2100X2100)**** (4/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Grøn Koncert i Kolding: Gennemsnitligt godt

I Kolding stod solen fredag højt på himlen, og...

Kæmpe katastrofe i Tivoli: Chaka Khan til Fredagsrock

Normalt er Tivoli midt i København lig med høj...

Springsteen er stadig The Boss – men ikke uden ridser i lakken

AF BRIAN MOGENSEN Ligesom sin 70 år gamle Fender Esquire...

Pink kronede sig som den nye baronesse af Parken

Skrevet af Jesper Albæk Poulsen Alecia Beth Moore kan som...

Foo Fighters hyldede rocken på Roskilde Festival

“Are you fucking ready?!” råbte Dave Grohl i staten...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.