R. Kelly – Black Panties *****

Han er en af de største R&B stjerner der har sat en fod på denne jord. Han har igennem sin allerede gloværdige karriere udgivet intet mindre end 13 albums, men han er langt fra færdig i endnu. Det beviser amerikanske R. Kelly på hans nye plade ”Black Panties” som netop er blevet udsendt.

Han er den som alle andre ser op til og det gør de også klogt i. Han har et flow og en vokal der siger spar to og som ikke ret mange kan følge på. Men hvor han tidligere har lavet stuerene klassikere som ”I Believe I Can Fly” og ”Happy People”, så er det nogle noget mindre censureret tekster der pryder det nye album.

Både det vokalmæssige og lyriske udsagn bliver bl.a. bevist på ”Marry the Pussy”. Et nummer i absolut topklasse og et af de bedste tracks der er at finde på ”Black Panties” som i forvejen er fyldt med lækker lyd til øregangene.

At R. Kelly er en af de største ses også på nogle af de featurings han har haft gennem årene. To albums med Jay-Z og hans egne plader er blevet gæstet af alt lige fra Chamillionaire og T-Pain til genremæssige ligemænd i form af Usher og ???.
På det nye album er det hellere musikere fra bunden af hierarkiet der er blevet hevet i studiet. Parenteserne efter selve titlen på nummeret tæller nemlig navne som 2 Chainz, Ludacris og Kelly Rowland.

Selvom albummet tæller hele 18 tracks, så er der kun blevet udgivet to singler derfra. Én af dem er nummeret ”My Story”. Et nummer der nemt kan ryge i puljen over de bedste R. Kelly tracks nogensinde. Det har førnævnte 2 Chainz med som featuring, og det er som om, at han altid er god for en fed gæsteoptræden.

Tracks som “Legs Shakin’“, “Every Position” og “Spend That” er helt klart også i den bedre halvdel, men det er stort set hele albummet. Det eneste negative er, at det er meget de samme emner som teksterne desværre kører i og der er en del af numrene som lyder en hel del ens. Derved er der enkelte pasager som bliver meget monotone. Men alt i alt et fantastisk album som viser den bedste side frem af den snart 47-årige sanger fra Chicago, som er tilbage på toppen efter en svipser med “Write Me Back

Trackliste:
01. Legs Shakin’ (feat. Ludacris)
02. Cookies
03. Throw Thi
s Money On You
04. Prelude
05. Marry the Pussy
06. You Deserve Better
07. Genius
08. All the Way (feat. Kelly Rowland)
09. My Story (feat. 2 Chainz)
10. Right Back
11. Spend That (feat. Jeezy)
12. Crazy Sex
13. Shut Up
14. Tear It Up (feat. Future)
15. Show Ya Pussy (feat. Migos & Juicy J)
16. Physical
17. Every Position
18. Lights On

r-kelly-black-panties ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk