Daniel – Diogenes 2015 *****

Vi har tidligere skrevet om ham som medlem af den nu tidligere duo Jin N Shawdy. Men efter den musikalske skilsmisse med kollegaen Patrick, er den tidligere Rap Slam Battle deltager Daniel Thorup nu gået egne veje og er snart klar med en 5 numre lang EP med titlen “Diogenes 2015“.

Det er ufiltreret og der bliver i den grad ikke lagt fingre i mellem, når Daniel i et hæsblæsende tempo og med lækre beats produceret af Daniel Rothmann slynger ordene ud til lytteren som var det en leg. Der bliver spyttet rim om alt ligefra hvor “kold i røven han er” på nummeret “Isklump” til at give sin eks kæreste nogle ord med på vejen på “Så Grimt“.

At han har en atypisk stemme er der ingen tvivl om, men den lyse, høje stemme kan i den grad finde ud af at fange lytteren og få denne til at vippe godmodigt med hovedet i takt med musikken.

https://soundcloud.com/danmarksfinestedaniel/diogenes-ep-teaser

Det er ikke det sædvanlige mainstream Hip-Hop, men derimod er det Daniels egen personlige opfattelse af dagens Danmark og eget liv der danner fundamentet i de 5 numres lyrik. Der bliver jokede med nogle af Danmarks store kunstnere og der bliver vist ja næsten decideret vrede over det danske uddannelsessystem. Men det tager på intet tidspunkt overhånd og man er ikke ved at få det galt i halsen.

Der er kun duoen Nemesiz med som featuring og han gæster albummets første og sidste track. De minder lidt om Daniels Jin N Shawdy makker Patrick, men ikke destro mindre så er det en god kontrast til hans egen stemme.

Diogenes 2015” er en vellykket EP fra den horsensianske rapper, hvor han via sin kyniske lyrik og vilde flow i 20 minutters brandvarm rap, lukker lytteren direkte ind i hans egne tanker, holdninger og meninger. Det lyder rigtig fedt og det eneste track der halter efter de 4 andres høje niveau er  det afsluttende nummer “Dø Alene” hvor Nemesiz desværre ikke kan følge med.
Det er helt sikkert en EP der fortjener at blive sat på repeat og hvis man er til ærlig rap med kant, så er dette vejen man skal gå.

Diogenes 2015” udkommer mandag den 13. januar

Trackliste:
01. Hvad Gik Galt (feat. Nemesiz)
02. Isklump
03. Uanset
04. Så Grimt
05. Dø Alene (feat. Nemesiz)

Cover2merelol2***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.