Mads Langer – I En Stjerneregn Af Sne *****

Som det har været tilfældet mere end 2000 gange før, så nærmer december sig med hastige skridt. I nyere tid har det samtidig været ligmed, at julekalenderne er på vej til atter at indtage de danske TV skærme på DR1 og TV2 landet over. Det er der ikke det store nye i.
Men hvad der derimod er nyt, er, at intro melodien til i hvert fald én af dem lyder ufattelig godt!

På TV2 hedder dette års julekalender “Tvillingerne og Julemanden“. Introen til den hedder “I En Stjerneregn Af Sne” og den står ingen ringere den den talentfulde Mads Langer for. En artist som mange mest er vandt til, at hører på engelsk. Men nu er han at finde på dansk og det er i den grad et succesfyldt møde han har haft med en kuglepen og papir. Men det var også et møde som sangeren fra Skive havde set frem til.

Da jeg blev spurgt om jeg havde lyst til at lave en julesang, var det selvfølgelig en udfordring da den skulle være på dansk og jeg mest har skrevet på engelsk. Det kan lyde underligt når man er dansker, men det er som at skulle lære at skrive musik forfra. Jeg håber selvfølgelig at det bliver et af de numre som danskerne år efter år vil sætte på deres anlæg i og omkring december.

Allerede nu kan man godt berolige Mads Langer om, at dette helt sikkert vil gå hen og blive en dansk juleklassiker. For hvor man normalt er ved at brække sig over juleklokker, korpiger og lignende ting i forbindelse med en julesang, ja så er det kun i samlet set 4-5 sekunder man finder gennemtrængende tegn på det. Teksten handler selvfølgelig om jul, men igen, uden at det bliver for meget.

I En Stjerneregn Af Sne” handler om at holde sammen og hvordan alt kan ske i december månederne. Om hvordan dagene bliver kortere, familier der hygger sig med at jule samtidig med at juleaften (sjovt nok) kommer tættere og tættere på.
Det er samtidig i den samme let rockede stil som vi kender Mads Langer for og som han har fået succes med, senest på nummeret “Elephant” (https://www.poplish.dk/?p=1274).

Mads selv har udtalt sig, at det første spadestik til et dansksproget album allerede er taget, men at han dog endnu ikke har den fjerneste idé om hvornår det udkommer. Men med et nummer som er af kvalitet som dette  og samtidig er på danske, så kan man kun glæde sig til album og ikke mindst komme i vaske ægte julestemning.

single cover ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk