Aleksander – Skjulte Smil ****

Du kender måske rapperen Mund De Carlo som igennem de seneste år har opbygget sig et navn i det danske Hip-Hop miljø. Men vidste du så også, at han har en mindst lige så talentfuld lillebror som begår sig inde for pop genren? Hvis ikke, så kan du lære ham at kende op hans nye EP “Skjulte Smil” som man kan hente kvit og frit.

Der er forud for releasen udgivet singlerne “Jeg Ændrer Form” og senest “Ville Det Så Meget“. Specielt sidstnævnte nummer gav  allerede fra start et godt indtryk af debutanten Aleksanders musik.

Det er melankolsk pop, med en dyster og mørk undertone i melodierne som pryder de 6 numre der indgår på EP’en. Der er kun én featuring med som dog er med på to numre og det er netop førnævnte Mund De Carlo. En featuring som ikke er helt ude i skoven. For Carlos Demsitz (som hans borgerlige navn er) leverer to rigtig gode gæsteoptrædender på henholdsvis  “Hvis Du Er Der Et Sted“, hvor han er mindre Hip/Hop præget end man normalt kender ham og “Hvor Fremmede Vi Er“.

Det eneste nummer som ikke er i den øvre del kvalitetsmæssigt er afslutningsnummeret samt første singlen “Jeg Ændrer Form“. Et ret kedeligt nummer som er monoton, og kedelig i længden. Men ser man bort fra den svipser, så er det rigtig lækker anderledes pop man finder på “Skjulte Smil“.

Specielt numrene “Ville Det Så Meget” og “Hvor Fremmede Vi Er” er noget som man sagtens kunne forestille sig i rotation på diverse danske radioer og langt oppe på de danske hitlister.

Ville Det Så Meget” fanger lytteren med det samme den (desværre) lidt for lange intro flyder over i et beat med lidt mere energi og Aleksanders stemme som ikke kun leverer en fantastisk vokalpræstation men også har skrevet en tekst som man ikke blot kan synge med på, men også forholde sig til. “Jeg ville det så meget, at jeg lyttede til hvad folk de sagde“. En fejl som de fleste mennesker nok på et eller tidspunkt har begået. Lyttet til andres meninger end den mening man selv har og måske derfor ikke er sprunget ud i noget som kunne ende i succes.

På “Hvor Fremmede Vi Er” er det som tidligere nævnt ikke kun Aleksander der leverer en rigtig god vokal, men i lige så høj grad storebror Mund De Carlo der har en del af æren for dette nummer som uden tvivl er albummets bedste. Der er højere tempo i lyrikken og det skiller sig ud fra de andre nummer. Det er stadig den melankolske tunge melodi som pryder det, men netop vokalerne gør det til et unikt nummer af rigtig høj kvalitet.

I en alder af blot 22 år har Aleksander Demsitz allerede nu vist at han skal tages alvorligt på den danske musikscene i fremtiden. “Skjulte Smil” er næsten hele vejen rundt rigtig godt og er millimeter fra den 5. stjerne. Derfor kan man heller ikke andet end at glæde sig til at hører meget mere til den unge stjerneskud.

Husk at downloade “Skjulte Smil” på http://aleksandermusic.bandcamp.com/ eller støt ham ved at købe det på iTunes.

Trackliste:
01. Ville Det Så Meget
02. Tæppefald
03. Hvis Du Er Der Et Sted (feat. Mund De Carlo)
04. Rift På Min Hornhinde
05. Hvor Fremmede Vi Er (feat. Mund De Carlo)
06. Jeg Ændrer Form

Skjulte smil - forside cover**** (4/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk