Jon Nørgaard – Flammer *****

4 splinter nye popnumre af rigtig høj kaliber. Det er hvad du få serveret, hvis du bestiller en omgang af Jon Nørgaards nye EP “Flammer“. Den erfarne sanger der i forvejen kan skrive tre studiealbums, et hav af singler og ikke mindst featurings på sit CV, synes nu at have set nye højder med sit niveau.

Han har i hvert fald aldrig lyt bedre, end at gør på numre som “Bitter” og titelnummeret “Flammer“. Der er mere tempo, farver over musikken og det klæder i den grad den erfarne musiker.

Udover de nye numre, så indeholder EPen også de to singler “Bomber & Bomber” der udkom i februar (https://www.poplish.dk/?p=1405) og “Mød Mig I Mørket” der blev smidt på gaden tilbage i 2012.

Jon Nørgaard som der er gået hen og er blevet 28 år, er uden tvivl et talent med blæk og papir. Han skriver gang på gang nogle rigtig gode tekster. Og sammen med de instrumentaler der er lavet til de 6 numre, så fungerer det mere end godt. Især på nummeret “Bitter“, er det mundet ud i et fantastisk nummer.

Det er et up tempo nummer med fart over feltet og hvor henvisningen til en eks kæreste i al fald ikke kan opfattes tvetydigt. “Du havde chancen for at få noget bedre. Men hvis han er en éter, hvorfor er du så bitter?” Sådan lyder noget af omkvædet i et rigtig lækkert popnummer.

Men det er ikke kun tempo og payback tekster der pryder den nye EP fra en den talentfulde sangskriver. For på nummeret “Når Lysene Slukkes” sluttes “Flammer” af med en sand perle. Det er et nummer hvor hans utrolig flotte vokal for alvor vises frem og hvor man endnu engang begynder at forstå hvorfor han i sin tid vandt et talentprogram. For på dette nummer oser han af talent. Nummeret handler om at man skal gribe chancen mens den er der, for ellers sidder man tilbage uden noget og fortryder man ikke gjorde det. Og man må jo sige, at han for alvor er begyndt at grube chancen om at blive en stor dansk sanger igen.

Flammer” er en rigtig lækker pop EP med alt lige fra up tempo, til helt stille tracks hvor fællesnævneren på dem alle er en vokal serveret fra en af Danmarks nok bedste popmusikere. Jon Nørgaard er for alvor tilbage og denne EP kan uden tvivl kaldes for det bedste vi endnu har hørt fra den grenaaensiske sanger.

Trackliste:
01. Mød Mig I Mørket
02. Flammer
03. Bitter
04. Bomber & Bomber
05. Det For Sent Nu
06. Når Lysene Slukkes

Jon N+©rgaard - Flammer (Cover) ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.