Jon Nørgaard – Flammer *****

4 splinter nye popnumre af rigtig høj kaliber. Det er hvad du få serveret, hvis du bestiller en omgang af Jon Nørgaards nye EP “Flammer“. Den erfarne sanger der i forvejen kan skrive tre studiealbums, et hav af singler og ikke mindst featurings på sit CV, synes nu at have set nye højder med sit niveau.

Han har i hvert fald aldrig lyt bedre, end at gør på numre som “Bitter” og titelnummeret “Flammer“. Der er mere tempo, farver over musikken og det klæder i den grad den erfarne musiker.

Udover de nye numre, så indeholder EPen også de to singler “Bomber & Bomber” der udkom i februar (https://www.poplish.dk/?p=1405) og “Mød Mig I Mørket” der blev smidt på gaden tilbage i 2012.

Jon Nørgaard som der er gået hen og er blevet 28 år, er uden tvivl et talent med blæk og papir. Han skriver gang på gang nogle rigtig gode tekster. Og sammen med de instrumentaler der er lavet til de 6 numre, så fungerer det mere end godt. Især på nummeret “Bitter“, er det mundet ud i et fantastisk nummer.

Det er et up tempo nummer med fart over feltet og hvor henvisningen til en eks kæreste i al fald ikke kan opfattes tvetydigt. “Du havde chancen for at få noget bedre. Men hvis han er en éter, hvorfor er du så bitter?” Sådan lyder noget af omkvædet i et rigtig lækkert popnummer.

Men det er ikke kun tempo og payback tekster der pryder den nye EP fra en den talentfulde sangskriver. For på nummeret “Når Lysene Slukkes” sluttes “Flammer” af med en sand perle. Det er et nummer hvor hans utrolig flotte vokal for alvor vises frem og hvor man endnu engang begynder at forstå hvorfor han i sin tid vandt et talentprogram. For på dette nummer oser han af talent. Nummeret handler om at man skal gribe chancen mens den er der, for ellers sidder man tilbage uden noget og fortryder man ikke gjorde det. Og man må jo sige, at han for alvor er begyndt at grube chancen om at blive en stor dansk sanger igen.

Flammer” er en rigtig lækker pop EP med alt lige fra up tempo, til helt stille tracks hvor fællesnævneren på dem alle er en vokal serveret fra en af Danmarks nok bedste popmusikere. Jon Nørgaard er for alvor tilbage og denne EP kan uden tvivl kaldes for det bedste vi endnu har hørt fra den grenaaensiske sanger.

Trackliste:
01. Mød Mig I Mørket
02. Flammer
03. Bitter
04. Bomber & Bomber
05. Det For Sent Nu
06. Når Lysene Slukkes

Jon N+©rgaard - Flammer (Cover) ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk