Dúné på Fermaten 25/10-2013 *****

De har tournéret på alverdens scener lige fra festivaler i Tyskland til koncerter i Japan. Men fredag var det endnu en gang Fermatens tur til at få besøg af det danske band Dúné, som lige nu er igen med deres “The Wild Hearts Autumn Tour“.

Aftenen forinden havde de leveret koncert i hovedstaden og man kunne derfor være lidt bange for, at trætheden ville melde sig hos de 5 musikanter. Men de (især vokalist Mattias og keyboard/keyvokalist Ole) fik hurtigt vist de ca. 300 tilhører at de var klar til at sparke røv i halvanden time. Vel og mærket halvanden times decideret hitparade fra bandet som vi første gang lærte at kende i 2007 via deres debutalbum “We Are In There You Are Out Here“.

Og at det var alle de store hits som blev spillet, passede publikum særdeles godt. De kunne samtlige tekster og man var til tidere i tvivl om hvorvidt det var Mattias eller publikum som sang højest. Men med den enorme mængde energi som det erfarende band fra Skive lagde for dagen, så kunne det heller ikke undgå at smitte af på fansene.

Der var fart over feltet fra start til slut, lige bortset fra to numre, som der på de helt rigtige tidspunkter liiige fik det hele ned på jorden igen inden det igen lettede. Den bedste af de to var uden tvivl “All That I Have” som i flotteste stil blev spillet udelukkende med Ole Bjórn og Mattias Kolstrup på scenen.

Dúné har altid fået stor ros for deres måde hvorpå de gang på gang formår at komme helt udover scenekanten og kommunikere med publikum. I fredags var ingen undtagelse. For når man får selv person med lemmer i gips til at gå fuldstændig amok (klappe, hoppe, skrige o.l.) på kommando, så gør man tydeligvis noget rigtigt.

Men de ved hvad du laver, og det de laver, det er pisse fedt. Der var gang i den samtlige 90 minutter som koncerten varede og man kunne virkelig se på dem, at de intet mindre end elsker det at stå på en scene. Men når publikum var mere end 100% klar når numre som “Victim of The City“, “Hell No!“, “Dry Lips“, “80 Years” og alle de andre hits blev sunget, så er der heller ikke noget at sige til at Mattias under ekstranummeret “Heiress of Valentina” hoppede ned blandt publikum og afsluttede en mere end godkendt koncert med manér.

Anmeldelsen ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.