Dúné på Fermaten 25/10-2013 *****

De har tournéret på alverdens scener lige fra festivaler i Tyskland til koncerter i Japan. Men fredag var det endnu en gang Fermatens tur til at få besøg af det danske band Dúné, som lige nu er igen med deres “The Wild Hearts Autumn Tour“.

Aftenen forinden havde de leveret koncert i hovedstaden og man kunne derfor være lidt bange for, at trætheden ville melde sig hos de 5 musikanter. Men de (især vokalist Mattias og keyboard/keyvokalist Ole) fik hurtigt vist de ca. 300 tilhører at de var klar til at sparke røv i halvanden time. Vel og mærket halvanden times decideret hitparade fra bandet som vi første gang lærte at kende i 2007 via deres debutalbum “We Are In There You Are Out Here“.

Og at det var alle de store hits som blev spillet, passede publikum særdeles godt. De kunne samtlige tekster og man var til tidere i tvivl om hvorvidt det var Mattias eller publikum som sang højest. Men med den enorme mængde energi som det erfarende band fra Skive lagde for dagen, så kunne det heller ikke undgå at smitte af på fansene.

Der var fart over feltet fra start til slut, lige bortset fra to numre, som der på de helt rigtige tidspunkter liiige fik det hele ned på jorden igen inden det igen lettede. Den bedste af de to var uden tvivl “All That I Have” som i flotteste stil blev spillet udelukkende med Ole Bjórn og Mattias Kolstrup på scenen.

Dúné har altid fået stor ros for deres måde hvorpå de gang på gang formår at komme helt udover scenekanten og kommunikere med publikum. I fredags var ingen undtagelse. For når man får selv person med lemmer i gips til at gå fuldstændig amok (klappe, hoppe, skrige o.l.) på kommando, så gør man tydeligvis noget rigtigt.

Men de ved hvad du laver, og det de laver, det er pisse fedt. Der var gang i den samtlige 90 minutter som koncerten varede og man kunne virkelig se på dem, at de intet mindre end elsker det at stå på en scene. Men når publikum var mere end 100% klar når numre som “Victim of The City“, “Hell No!“, “Dry Lips“, “80 Years” og alle de andre hits blev sunget, så er der heller ikke noget at sige til at Mattias under ekstranummeret “Heiress of Valentina” hoppede ned blandt publikum og afsluttede en mere end godkendt koncert med manér.

Anmeldelsen ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk