Nik & Jay – United *****

Først udkom der tre albums på dansk. Så kom der et album som var halvt dansk, halvt engelsk. Dernæst kom der en EP med titlen “Copenhagen Pop Cartel” (https://www.poplish.dk/?p=1643) som udelukkende var på engelsk. Og minsandten om de to danske pop ikoner Nik & Jay nu er tilbage på dansk med deres 5. studiealbum.

Vandene var i den grad splittet da den multi platinsælgende duo annoncerede en engelsksprogede EP i starten af 2013. Men alt tvivl blev med numre som “Ocean Of You” og “United” gjort til skamme og “Copenhagen Pop Cartel” endte med at få massiv airplay.

Deres ny album er opkaldt efter den første single fra den førnævnte EP, “United“. Og valget af netop den titel beskrives af de to herre selv som at “Vi sammen skal løfte opgaven. Hver dag vælge det kreative, og fordi “United” var starten til endnu et nyt Nik & Jay-kapitel.

Albummet indeholder 11 numre hvoraf 9 af dem er nye. De to andre er nemlig de to singler “Ocean Of You” og “United” der som tidligere nævnt også var at finde på “Copenhagen Pop Cartel“.

Inden udgivelsen er der blevet udgivet to singler. Den ene af dem er tracket “#Pæntnejtak” (https://www.poplish.dk/?p=2697) som allerede under sommerens koncerter rundt i Danmark gav folk noget at glæde sig til. Den anden og seneste udkom først i fredags og bærer titlen “Forstadsdrømme“. Og netop de to numre viser hvilken stor alsidighed der er at finde på det nye album.

For hvor “#Pæntnejtak” er et party nummer, hvor det bare gælder om at slå sig løs og som endda også har været heftig spillet på de danske klubber. Så er “Forstadsdrømme” helt nede i tempo og fortæller om hvordan Niclas og Janniks drømme om en musikkarriere allerede fra barns ben var spirrende.

Albummets bedste track skal dog findes på 8. nummer. Her gemmer sig endnu et party nummer i form af “Stop! Dans!“. Et nummer der indeholder en utrolig velproduceret elektronisk instrumental, en fed tekst og ikke mindst er par virkelig gode vokaler. 90% af tracket foregår i et hæsblæsende tempo, som kun (på rigtig flot vis) afbrydes af en kort seance helt nede i tempo.

Eneste nummer som der reelt set ikke er gode numre er “Velkommen Hjem“. Tager man nummeret som helhed, så er det et nummer man ikke kan finde hoved eller hale i. Men deler man den op og kun ser på den lyriske del… Så er det høj klasse. Der er et budskab som virkelig siger noget.
Et andet lille minus er, at man har to numre med som allerede er en del af en tidligere udgivelse.

Men alt i alt, så er “United” endnu et veludført udspil fra Nik & Jay og det ville i aller højeste grad være en overraskelse, hvis det ikke (som de 4 tidligere studiealbums) åbner 2x platin som minimum.

Trackliste:
01. Billeder Af Hende
02. Ocean Of You (feat. Søren Huss)

03. #Pæntnejtak
04. Novembervej
05. United (feat. Lisa Rowe)
06. Bravehearts
07. De Vigtigste Skridt (feat. Kristian Leth)
08. Stop! Dans!
09. Forstadsdrømme
10. Bag Tonede Ruder
11. Velkommen Hjem

Nik & Jay - United (albumcover) ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk