James Blunt – Moon Landing ******

Tilbage i 2004 blev James Blunt via debut albummet med ét en international stjerne. Albummet “Back To Bedlam” som indeholdte numre som “You’re Beautiful” og “Goodbye My Lover” ramte som skudt ud af en kanon utallige mennesker lige midt i hjertet. I 2007 blev han for netop det album (og hovedsageligt “You’re Beautiful“)nomineret til intet mindre end 6 Grammyer. Han gik dog tomhændet hjem, men siden er det blevet til to album mere.
Og nu er det fjerde studiealbum fra det britiske pop/folk rock ikon lige på trapperne. Det kommer nemlig i butikkerne fredag den 18. oktober.

Sidst vi hørte fra ham var i 2010 hvor han udgav det ærlig talt noget underpræsterende album “Some Kind of Trouble“, hvor det eneste reelle højdepunkt var singlen “Stay The Night“. Men på det nye album “Moon Landing” er der højdepunkter nok at vælge imellem.

Blandt andet singlen “Bonfire Heart” (som er det eneste af pladens 11 numre der er udgivet som single) er et nummer der allerede inden udgivelsen gav forhåbninger om en James Blunt der var tilbage i absolut topform. Det er et nærmest country lignende folk rock nummer, som med en gennemtrængende guitar siden udgivelsen af singlen i start oktober har været i top 2 i 4 lande i Europa på de officielle hitlister (og nummer 6 i Storbritannien).

Men allerede fra første sekund af albummet, hvor man får skudt “Face The Sun” i hovedet, er man fanget af et fantastisk nummer der er et stille nummer, indtil man kommer 2½ minut ind i nummeret, hvor der bliver skruet op for fart og tempo. Der kommer en mere hård instrumental, inden der igen i det sidste halve minutter bliver skruet helt ned for tempoet før enden på et af de bedste James Blunt numre der hidtil er lavet slutter.

De eneste to numre på pladen som man ikke kan kalde for deciderede top James Blunt numre er “Heart to Heart” og “Blue on Blue“. De er ikke dårlige, men de følger ikke med på helt samme ekstremt høje niveau som de 9 andre tracks på “Moon Landing“.

Man kan derimod fremhæve “Satellites“, “Bones” og “Postcards” som helt fantastiske numre der for alvor viser at James Blunt er tilbage på det tårnhøje niveau som da den tidligere kaptajn i den britiske hær gav hele verden numre som “1973” (som er året hvor James Blunt selv blev undfanget), “Carry You Home” og “You’re Beautiful” at synge med på.

Trackliste:
01. Face The Sun
02. Satellites
03. Bonfire Hearts
04. Heart to Heart
05. Miss America
06. The Only One
07. Sun on Sunday
08. Bones
09. Always Hate Me
10. Postcards
11. Blue on Blue

folder****** (6/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.