Björnskov support for NOAH på Fermaten 11/10-2013 ****

Udstyret med intet andet end sig selv og en guitar, sang Peter Björnskov sig ind i lige knap 300 midtjyske hjerter fredag aften.

En seance på 20 minutter og 5 sange i fuld akustisk version, var hvad de fremmødte fik lov til at hører af kunstneren som blot går under navnet Björnskovs fantastiske stemme.

Hans tre allerede udgivet singler “Lysår“, “En Anden” og “Vi Er Helte” var som selvskreven til den korte setliste. Men to indtil nu uhørte Kjøp Canada Goose Parker
numre blandede sig, og det fik os selvfølgelig til, at spørge ham om det var en indikation på snarlig nyt ham fra det århusianske sangtalent.

Ja det er det. Ikke dermed sagt at det er netop en af de to, men de er med i “puljen” til at blive den næste single, og derfor skulle de prøves af foran et live publikum.”

Den seneste single “Vi Er Helte” har været Björnskovs gennembrud på den danske musikscene som solo musiker. Men nummeret som for alvor tog kegler var anden singlen “En Anden“. Et nummer der i sin studio version allerede er fantastisk. Men når den så bliver gjort til akustisk og vokalen for alvor blender igennem, ja så går den rent ind.

I sommers var han med hitmageren Kato på tur rundt i Danmark sammen med resten af Grøn Koncert crewet. Her stod han på scenen foran op til 38.000 mennesker. Et noget anderledes tal Kjøp Canada Goose end hvad der mødte ham fredag aften på Fermaten i Herning. Men ikke destro mindre, så var det en fornøjelse for kunstnerens egen side, selvom der ikke var flere tusinde mennesker. “Den store forskel som gør det hele mere nervepirrende ved det her er, at det jo er ens egne sange som man skal performe, helt akustisk så der er skåret helt ind til benet. Jeg havde flere nerver på i dag end jeg havde nogle af dagene på Grøn Koncert. Men jeg kan ikke sige hvad der er fedest, for det er pisse fedt på hver sin måde.”

Det var en kort fornøjelse, men det var i sandheden en fornøjelse, at hører en akustisk udgave af Björnskov som gjorde det rigtig godt. Der var dog en del (som desværre var nødvendigt) tid som blev brugt på at stemme guitaren, som gjorde, at med det samme publikum virkelig var blevet revet med, blev sluppet løs igen og røg ud af den symbiose lignende tilstand der når musikken spillede var mellem publikum og lyden. Men alt i alt en god performance. Og forhåbentligt går der ikke længe, før man kan opleve en decideret Björnskov koncert.

IMG_1309**** (4/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk