Macklemore & Ryan Lewis på Tap1 01/10-2013 *****

Hundrede millioner af views på Youtube, flere singler som har lagt #1 på iTunes utallige steder rundt omkring i verdenen. Og en stor håndfuld priser, til de største awardshows indenfor musikkens verden. Det er blot nogle af de ting som duoen Macklemore & Ryan Lewis har opnået i løbet af de seneste år.

Tirsdag aften gæstede de så for tredje gang Danmark, og denne gang fandt koncerten sted på Tap1 i København.

Forventningerne til de to amerikanere og deres band var store. Det kunne allerede se ud fra billetsalget, som nemlig kunne melde udsolgt. Og efter en mystisk, men effektiv opvarmningen af Chance The Rapper og dennes DJ, kunne de til et kæmpe jubelbrøl der fik den gamle Carlsberg bygning til at skælve, træde ind på scenen foran et brandvarmt publikum.

Og med et sceneshow der indeholdte alt lige fra tøjkanoner til flammekastere, og videoer til samtlige numre, var der masser af underholdning på scenen, og ikke blot musikerne selv.
Macklemore (med det borgerlige navn Ben Haggerty) er en af de pt. mest omtalte rappere, og det med god grund, for han skiller sig i den grad ud fra mængden. Ikke blot med det hurtige flow, men for selve teksterne som manden fra Seattle skruer sammen. De har så mange budskaber, at få andre vil kunne følge med.

IMG_1992

Som 14-årig hvor alle mente at de ville være astronauter, advokater og brandmænd… Ja så vidste jeg allerede der, at jeg ville være rapper, og leve af musikken. Ligemeget hvor mange eller få der kom og så mig optræde.” – Macklemore har altid haft drømmene om, der hvor han står i dag. Hvor han kan levere en fantastisk performance foran et udsolgt Tap1 i København, Danmark.

Folk gik for alvor amok da Wanz med den gyldne sætning “I gonna pop some cash, only got 20 dollars in my pocket” sparkede “Thrift Shop” i gang. Et nummer hvor Ben Haggerty havde lånt en stor uldsweater fra en blandt publikum. Herefter var det en hitparade, med numre fra (selvfølgelig) “The Heist“, men også de mindre mixtapes som “VS.” og “The Unplanned Mixtape“.

Desværre blev det hele afbrudt utallige gange, af aaaalt for lange historier og fortællinger om alt lige fra sit eget misbrug, til samtaler med Snoop Dogg og en 10 minutter lang præsentation af bandet. Noget der virkelig ødelagde den ellers utrolig fede stemning som han igen og igen byggede op, for derefter at rive hele ned igen, med en lang smøre af oplysninger.

Men ikke destro mindre så gjorde samtlige mennesker på scenen det fantastisk, når det var det som folk reelt set var kommet for se, som det handlede om. Nemlig at hører Macklemore, Ryan Lewis samt band fyre den af på scenen. Og om det så var sammen med Ray Dalton på “Can’t Hold Us“, om det var en acapella udgave af “Otherside” eller et ekstranummer i form af “Irish Celebration” iført en FC København trøje og med et Dannebrogsflag i hånden. Så gjorde især Ben Haggerty et fantastisk stykke arbejde!

IMG_2011 ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk