Kongsted – Light In The Dark *****

Hans seneste udgivelse har opnået 2x platin på streaming, og ligger her 26 uger efter udgivelsen stadig i top 10 på Dancecharten. Han har som den første været nomineret til DDJA prisen som “Årets Danske Mainstream DJ” og har varmet op for “storebror” Kato på hans seneste tur. Samt spillet en masse jobs henover sommeren.

Men nu er DJ Andreas Kongsted klar med første single efter “Chuck Norris” der for alvor fik ham frem på alles læber. Nyeste skud på stammen hedder “Light In The Dark” og er endnu en single fra Kongsteds side, som egner sig perfekt til dansegulvet på festivaler såvel som det lokale diskotek.

Nummeret er lidt i samme stil som hans seneste single hvor der er optrådte en vokalist. Dengang hed nummeret “Live Your Life“, og minder på netop vokalen meget om den nye single. Det er nemlig den samme ukendte sangerinde der synger på “Light In The Dark“.

Med et klaverfyldt første omkvæd, får man i starten en lille fornemmelse af at det er et stille nummer man har med at gøre. Men så kommer der en hi-hat på, inden et par enkelte “klap” skruer op for tempoet, som derfra stiger indtil en utrolig lækker elektronisk instrumental tager over for fuld skrue i omkvædet, for derefter igen at give plads til klaveret i andet vers. Og sådan forsætter det ellers i 3 minutter og 54 sekunder. Det virker virkelig godt, og det spiller 100%.

Den kvindelige vokalist leverer også en rigtig god præstation, og synger om at fange det lille lys der altid er, ligemeget hvor sort det ser ud. Om “Light In The Dark” siger Kongsted selv følgende: Light In The Dark” beskriver de muligheder, man kan skabe for sig selv, hvis man har troen og hjertet på rette sted, og man tør tage chancen og række ud efter the ”Light In The Dark”.

Kongsted udgiver i efteråret sin første EP, som “Light In The Dark” er foreløberen til. Og han beviser endnu engang, at man kan forvente sig store ting fra ham. Han er et spirende talent, der gang på gang overrasker, og det bliver spændende at se, hvad EPen bringer af musik.

Nummeret er også udkommet i en “Kongsted Edit” som er en noget mere mørk og mere dyster udgave end radio udgaven.  

Kongsted - Light In The Dark (Cover)***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk