Rich Gang – Rich Gang *****

Måske er pladeselskaber som Young Money Entertainment og Cash Money Records, ikke noget som med det samme siger folk det helt store. Men når man så nævner at de har artister som Lil Wayne, Drake, Nicki Minaj, Tyga, Bow Wow, Busta Rhymes og mange andre kunstnere fra Hip-Hop eliten i deres fold, så kan man ikke være i tvivl om at de har fat i den lange ende.

Men nu er de to selskaber gået sammen om at forene deres artister og lav ét stort kæmpe Hip-Hop album, med kunstnere fra begge selskaber.  De ejes af henholdvis Lil Wayne (Young Money Entertainment) og Birdman samt dennes storebror (Cash Money Records). Men når de laver musik sammen, danner de supergruppen Rich Gang.

Rich Gang“, er også navnet på det stjernespækkede album, hvor der udover pladeselskabernes egne kunstnere også er besøg af bl.a. Chris Brown, T.I. og Kendrick Lamar.

Det er et helt igennem fantastisk album til fans af god moderne Hip-Hop/Rap. Der er noget for en hver smag inden for genren, og de er sluppet rigtig rigtig godt fra, at sætte så mange stjerner sammen.

Albummets højdepunkter, finder man dog på tracklistens nummer 7 og 9. To numre som samtidig også viser alsidigheden på albummet.

Track nummer 7 bærer titlen “Bigger Than Life“, og har de tre sværvægtsrappere Birdman, Lil Wayne og Tyga samt R&B ikonet Chris Brown med på vokalerne.
Det indledes af omkvædet som bliver sunget af Chris Brown, inden det går over i versene, og her beviser de tre rappere alle sammen, at de hører til i toppen af hierarkiet. Nummeret som helhed, er genialt lavet. Det er et relativt langsomt numre, når man ser på hvad der ellers er at finde på “Rich Gang“, men igen. Det lyder genialt.

Det næste fantastiske numre kommer allerede to sange senere, hvor Cory Gunz, Birdman, Busta Rhymes og Mystikal guider dig igennem et nummer med tempo, hurtige flow (især Busta Rhymes) og et budskab om at man som superstjerne bruger masser af pengene og “hustler” hverdag. Nummeret hedder da også “Everyday“, og det kan nemt sættes på repeat igen og igen.

Rich Gang” er et album spækket med god Hip-Hop, men desværre også et album hvor et par enkelte numre bliver ødelagt af mindre erfarne rappers mangel på samme. Men næsten hele vejen igennem kan der ikke sættes en finger. Man må efter det her album i hvert fald håbe på, at det ikke er slut med Rich Gang allerede.

Trackliste:
01. R.G. (Mystikal)
02. Million Dollar (Detail & Future)
03. Tapout (Lil Wayne, Birdman, Mack Maine, Nicki Minaj, & Future)
04. We Been On (R Kelly, Birdman, & Lil Wayne)
05. Dreams Come True (Yo Gotti, Ace Hood, Mack Maine, & Birdman)
06. 50 Plates (Rick Ross)
07. Bigger Than Life (Chris Brown, Tyga, Birdman, & Lil Wayne)
08. 100 Favors (Detail, Birdman, & Kendrick Lamar)
09. Everyday (Cory Gunz, Birdman, Busta Rhymes, & Mystikal)
10. Burn The House (Detail)
11. Panties To The Side (French Montana, Tyga, Bow Wow, & Gudda Gudda)
12. Angel (Mystikal, Jae Millz, Ace Hood, Gudda Gudda, Mack Maine, & Birdman)
13. Sunshine (Limp Bizkit, Flo Rida, Birdman, & Casey)
14. Have It Your Way (T.I., Birdman, & Lil Wayne)
15. Paint Tha Town (Game, Birdman, & Lil Wayne)
16. Fly Rich (Stevie J, Future, Tyga, Meek Mill, & Mystikal)

cover ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.